Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Dirigentas Juozas Domarkas švenčia 80 metų jubiliejų

Ketvirtadienį žinomam dirigentui, pedagogui, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatui, profesoriui Juozui Domarkui sukanka 80 metų.
Juozas Domarkas
Juozas Domarkas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Penkis dešimtmečius vadovavęs Lietuvos nacionaliniam simfoniniam orkestrui, J. Domarkas subrandino profesionalų kolektyvą, koncertavo su ryškiausiais šalies ir užsienio solistais. Dirigentas sukaupė milžinišką repertuarą, kuriame vien lietuvių kompozitorių kūrinių – per šimtą.

Jubiliejaus proga dirigentą pasveikino prezidentė Dalia Grybauskaitė ir ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

„Jūs pristatėte lietuvių kompozitorių kūrybą plačiajame pasaulyje, išugdėte Lietuvos nacionalinį simfoninį orkestrą, nuolat garsinantį Lietuvos vardą. Šie reikšmingi Jūsų darbai įvertinti įvairiais garbingais apdovanojimais. Bet svarbiausias įvertinimas yra Lietuvos žmonių, klasikinės muzikos mylėtojų, meilė ir pagarba Jūsų talentui“, – sakoma A. Butkevičiaus sveikinime.

„Esate Lietuvos muzikos kultūros legenda. Jūsų darbo ir kūrybos laikotarpis – ištisa epocha šalies muzikos kultūros istorijoje. Lietuvos meno ir muzikos pasaulis augo kartu su Jūsų asmeniniais ir profesiniais laimėjimais“, – rašoma prezidentės sveikinime.

Prezidentė pabrėžė, kad J. Domarkas vedė Lietuvos nacionalinį simfoninį orkestrą į pasaulines aukštumas, pelnė tarptautinį pripažinimą ir pagarbą ne tik kaip dirigavimo profesionalas, bet ir kaip talentingas pedagogas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius