Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gabrielės Petkevičaitės-Bitės medaliais šiemet bus apdovanota per 20 žmonių ir Caritas

Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalio „Tarnaukite Lietuvai“ laureatais šiemet taps per 20 kultūros ir švietimo srities atstovų, menininkų, mecenatų, buvusių politikų ir politikos mokslo atstovų, taip pat – humanitarinę veiklą vykdanti katalikiška organizacija Caritas.
Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalis
Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalis / LRS nuotr.

Tarp apdovanotųjų – politologas Lauras Bielinis, publicistai Saulius Spurga bei Egidijus Aleksandravičius, aktorė Virginija Kochanskytė, rašytojas Vladas Braziūnas, Kovo 11-osios Akto signatarai Birutė Valionytė ir Eugenijus Petrovas, Klaipėdos universiteto profesorius Stasys Vaitekūnas, Vytauto Didžiojo universiteto Atkuriamojo senato nariai mecenatai Aldona Aida ir Remigijus Algimantas Gaškos.

Iš viso šių metų Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliui „Tarnaukite Lietuvai“ buvo pateikta per 60 kandidatūrų.

Taip pat medalio laureate tapo poetė Aldona Elena Puišytė, rašytojos Birutė Jonuškaitė ir Biruta Augustinienė, eksparlamentaras režisierius Julius Dautartas, Seimo Parlamentarizmo istorijos ir atminimo įamžinimo skyriaus vedėja Angonita Rupšytė, kraštotyrininkai Lionė Lapinskienė, Bronislovas Mažylis ir Tautvilis Uža, istorikai Ingrida Jakubavičienė, Lilija Ramanauskienė ir Algirdas Kavaliauskas.

Medaliais taip pat bus apdovanoti bibliotekų darbuotojos Elvyra Pažemeckaitė, Onutė Miliauskienė, Kristina Paulauskaitė, lituanistė Elena Elzbergienė, Mosėdžio vaikų globos namų steigėjas kunigas Liudvikas Dambrauskas, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Iš viso šių metų Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliui „Tarnaukite Lietuvai“ buvo pateikta per 60 kandidatūrų.

Atminimo medaliai bus įteikti kovo 30 dieną iškilmingame renginyje Panevėžio J.Miltinio dramos teatre.

Įsteigė 2011-aisiais

Gabrielės Petkevičaitės – Bitės atminimo medalį „Tarnaukite Lietuvai“ Seimo valdyba įsteigė 2011-aisiais minint rašytojos, Steigiamojo Seimo narės, Lietuvos visuomenės ir politikos veikėjos Gabrielės Petkevičaitės – Bitės 150-ąsias gimimo metines.

Medaliai skiriami už darbą valstybės labui ir jos gerovei, pozityvių idėjų, brandinančių visuomenės pilietiškumą, tautinę savimonę ir kultūrinį sąmoningumą, sklaidą ir įgyvendinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius