Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galerijos savininkei Nidai Rutkienei – Kultūros ministerijos apdovanojimas

Galerijos „Vartai“ savininkė Nida Rutkienė ketvirtadienį bus apdovanota Kultūros ministerijos garbės ženklu „Nešk savo šviesą ir tikėk“.
Nida Rutkienė
Nida Rutkienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip pranešė ministerija, Aukščiausias Kultūros ministerijos apdovanojimas N.Rutkienei skirtas už nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui, už bendruomeniškumo stiprinimą, už asmeninę atsakomybę, kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką.

N.Rutkienė – „Vartų” galerijos įkūrėja ir pagrindinė strategijos formuotoja. Galerija įkurta 1991 metais ir yra didžiausia privati galerija Lietuvoje, viena svarbiausių Lietuvos parodinio gyvenimo erdvių.

2009 metais galerija tapo pirmąja privačia institucija Lietuvoje, pristačiusia mūsų šalies šiuolaikinį meną 53-oje tarptautinėje Venecijos bienalėje. Per pastarąjį dešimtmetį galerijos veiklos pobūdis kito šiuolaikinio meno kryptimi, orientavosi į aktyvią tarptautinę veiklą - dalyvauta per 30 tarptautinių modernaus ir šiuolaikinio meno mugių Europoje bei JAV, taip pat Venecijos, Liverpulio, Bratislavos bienalėse.

Galerija pristato įvairų ir savitą šiuolaikinį meną - tapybą, fotografiją, instaliacijas, videomeną, skulptūrą, grafiką. Čia vyksta nacionalinės šventės, knygų pristatymai, poezijos vakarai, kamerinės muzikos koncertai, organizuojama įvairių visuomeninių iniciatyvų. Galerijoje galima įsigyti profesionalių Lietuvos bei užsienio menininkų tapybos, grafikos, fotografijos, videomeno kūrinių, piešinių, skulptūrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius