Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į nacionalines premijas pretenduoja 12 menininkų

Atrinkta dvylika pretendentų gauti Lietuvos nacionalines kultūros ir meno premijas, pranešė Kultūros ministerija.
Eglė Gabrėnaitė
Eglė Gabrėnaitė / VMT archyvo nuotr.

Tarp atrinktų kandidatų yra grafikė Janina Grasilda Žilytė (Birutė Žilytė), muzikas Leopoldas Digrys, džiazo muzikantai Viačeslavas Ganelinas, Vladimiras Tarasovas ir Vladimiras Čekasinas, muzikologas Algirdas Jonas Ambrazas, rašytojai Vytautas Martinkus ir Giedra Radvilavičiūtė, kino operatorius Audrius Kemežys, knygų dailininkas Kęstutis Kasparavičius, skulptorius Vladas Urbanavičius, aktoriai Eglė Gabrėnaitė bei Dainius Gavenonis, kuratorius ir vizualaus meno kūrėjas Raimundas Malašauskas.

Iš šių pretendentų Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų komisija gruodžio 10 dieną išrinks šešis 2015-ųjų Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatus.

Nuo 1989 metų Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos kasmet teikiamos už reikšmingiausius pastarųjų septynerių metų Lietuvos ir Pasaulio lietuvių bendruomenės menininkų sukurtus kūrinius, viena premija taip pat gal būti skiriama už viso gyvenimo indėlį į kultūrą ir meną.

Nacionalinės premijos laureatai išrenkami ir paskelbiami gruodžio mėnesį, o premijas teikia prezidentė Vasario 16-osios proga.

Kasmet teikiama ne daugiau kaip šešios Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos, kiekvienos jų dydis – 30 tūkst. 400 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius