-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Igno Šeiniaus premiją norima skirti Širvintų chorui „Navis“ ir gydytojui Antanui Lidžiui

Širvintų rajono savivaldybė rašytojo Igno Šeiniaus premiją ketina skirti Širvintų kultūros centro kameriniam chorui „Navis“ bei savivaldybės tarybos nariui, gydytojui Antanui Lidžiui.

Gydytoją radiologą A.Lidžių norima pagerbti už nuopelnus socialinės infrastruktūros srityje, iniciatyvas sveikatinimo veikloje ir rūpinimąsi kokybiška sveikatos priežiūra, teigiama savivaldybės tarybos sprendimo projekte.

Anot savivaldybės, A.Lidžius, dirbdamas Širvintų ligoninės vyriausiuoju gydytoju, sutvarkė ir pagerino ligoninės materialinę bazę, teikiamų paslaugų kokybę ir medicininių paslaugų prieinamumą. Jo iniciatyva buvo pastatyti du naujos ligoninės korpusai, keletas ambulatorijų ir medicinos punktų kaimuose, sudaryta kvalifikuotų specialistų komanda.

Seniausiam rajono meno saviveiklos kolektyvui – chorui „Navis“ – I.Šeiniaus premija būtų skirta už ilgametę aktyvią kūrybinę veiklą, chorinio meno sklaidą, Širvintų krašto garsinimą įvairiuose respublikiniuose ir tarptautiniuose festivaliuose, konkursuose.

1953-aisiais įkurtas choras yra pelnęs įvairių apdovanojimų. Jam siūloma įteikti 1950 litų, o A.Lidžiui – 1300 litų dydžio I.Šeiniaus premiją.

Siūlymams dar turės pritarti rajono taryba.

Premijos būtų įteiktos vasario 16-ąją, minint Lietuvos valstybės atkūrimo dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius