Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Sakalausko skundas dėl pralaimėto konkurso vadovauti LNOBT galutinai atmestas

Vilniaus apygardos teismas antradienį atmetė Jono Sakalausko skundą dėl Kultūros ministerijos surengto konkurso į Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) vadovus.
Jonas Sakalauskas
Jonas Sakalauskas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Paliktas galioti Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimas, ši apygardos teismo nutartis neskundžiama.

Vilniaus apygardos teismas konstatavo, kad pirmosios instancijos teismas teisingai nustatė visas reikšmingas šiai bylai faktines aplinkybes, teisingai aiškino ir taikė ginčo santykį reglamentuojančias teisės normas, todėl priėmė teisėtą ir pagrįstą sprendimą.

J.Sakalauskas teigė, kad organizuojant LNOBT vadovo konkursą galėjo būti pažeisti lygiateisiškumo, teisėtų lūkesčių, skaidrumo principai. Jo teigimu, kai kuriuos komisijos narius siejo draugiški ir pavaldumo santykiai su konkurso laimėtoja pripažinta Laima Vilimiene.

Anot Vilniaus apygardos teismo nutarties, šie teiginiai – nepagrįsti ir neįrodyti.

Operos solistas J.Sakalauskas LNOBT vadovavo penkerius metus. Pernai vasarą jis buvo paskirtas vadovauti parodų ir kongresų centrui „Litexpo“, tačiau šių metų pradžioje pranešė pareigas paliekantis dėl asmeninių priežasčių.

Buvęs LNOBT direktorius į teismą kreipėsi pernai vasario viduryje, Operos ir baleto teatro vadovo konkursą laimėjus L.Vilimienei.

Vilniaus miesto apylinkės teismas gruodį atmetė J.Sakalausko ieškinį.

Antradienį teismams priėmus galutinį sprendimą, kultūros ministras Simonas Kairys pranešė, kad LNOBT vadovo konkursą laimėjusi L.Vilimienė nuo suderintos datos galės pradėti eiti generalinės direktorės pareigas.

Šiuo metu ji vadovauja Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui. Pernai liepą ji laimėjo šio teatro vadovo konkursą dar vienai penkerių metų kadencijai.

LNOBT vadovo paskyrimui įstrigus dėl teismų, taip pat daliai teatro kolektyvo protestuojant dėl teatre anksčiau jau dirbusios L.Vilimienės sugrįžimo, pernai kovą įstaigai laikinai vadovauti paskirtas generalinio direktoriaus pavaduotojas, Rinkodaros departamento vadovas Audrius Kundrotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius