Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jubiliejiniame Vilniaus festivalyje bus pagerbtas Mstislavas Rostropovičius

Penktadienį prasideda vienas didžiausių klasikinės muzikos festivalių – Vilniaus festivalis. Jubiliejinio 20-ojo festivalio programoje numatytas specialus koncertas, dedikuotas vienam šio festivalio idėjinių globėjų, festivalio auros sergėtojų, dažnai vadinamam ir festivalio krikštatėviu, legendiniam violončelininkui Mstislavui Rostropovičiui, pranešė M.Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondas.
Mstislavas Rostropovičius
Mstislavas Rostropovičius / LNF nuotr.

Maestro atminti skirtas koncertas vyks birželio 9-ąją Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje. Jame koncertuos vienas ryškiausių M.Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo stipendininkų, Lietuvos ir tarptautinių konkursų laureatas klarnetininkas Žilvinas Brazauskas, diriguos kanadiečių dirigentė Keri-Lynn Wilson.

„Per tuos dvidešimt metų stebėdami festivalio raidą, turėjome progos jame matyti tokias pirmojo ryškumo žvaigždes kaip M.Rostropovičius, Yehudi Menuhin, Justus Frantz.

Maestro Rostropovičius buvo ryškiausias pirmojo Vilniaus festivalio šviesulys, kuriam teko milžiniška užduotis ne tik dalyvauti statant jo gero bičiulio Sergėjaus Prokofjevo kūrinį „Romeo ir Džiuljeta“ su Lietuvos baletu, bet ir pasirodyti su J.Frantzu diriguojamu orkestru „Philharmonie der Nationen“. Vėliau Maestro dėka šis baleto pastatymas buvo rodomas reikšmingiausiose pasaulio salėse su garsiausiais orkestrais, o tai suteikė labai didelį postūmį mūsų baleto ir muzikos atlikėjams“, – teigė Lietuvos nacionalinės filharmonijos generalinė direktorė Rūta Prusevičienė.

Penktadienį festivalio atidarymo koncertą pradės pasaulinio garso sopranas iš Rumunijos Angela Gheorghiu, taip pat dalyvaus Rumunijos tenoras Marius Brenciu, gros Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro simfoninis orkestras.

Festivalio programoje dar numatytas Lietuvos nacionalinės premijos laureato, kompozitoriaus Fausto Latėno 60-mečio autorinis koncertas, baroko orkestro B’ROCK iš Belgijos pasirodymas, Jules Massenet opera „Manon“, Giuseppe Verdi opera „Don Karlas“, Lietuvos kamerinio orkestro koncertas, skirtas legendinio smuikininko ir dirigento Y.Menuhino gimimo 100-mečiui, pianistės Mūzos Rubackytės rečitalis ir kt.

Nacionalinė filharmonija Vilniaus festivalį įsteigė 1997 metais. Festivalis pristato žymių Lietuvos ir užsienio atlikėjų interpretuojamų stambių simfoninių bei kamerinių kūrinių programas, šiuolaikinių Lietuvos kompozitorių premjeras, festivalio užsakymu sukurtus kūrinius, bendradarbiauja su kitais Europos festivaliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius