Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kultūros ministerijos apdovanojimu pagerbta menotyrininkė R.Jurėnaitė

Kultūros ministerijos garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“ antradienį įteiktas menotyrininkei profesorei dr. Ramintai Jurėnaitei.
Šarūnas Birutis įteikė garbės ženklą „Nešk savo šviesą ir tikėk“ menotyrininkei prof. dr. Ramintai Jurėnaitei
Šarūnas Birutis įteikė garbės ženklą „Nešk savo šviesą ir tikėk“ menotyrininkei prof. dr. Ramintai Jurėnaitei / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasak ministerijos, apdovanojimu įvertinti ypatingi R.Jurėnaitės nuopelnai Lietuvos kultūrai, iniciatyvos, inspiruojančios analitinį ir kritinį požiūrį į šiuolaikinį vizualų meną, parama menininkams, aktyvi kultūrinė ir visuomeninė veikla, asmeninė atsakomybė, kuriant kultūrinę ir dvasinę aplinką.

„R.Jurėnaitė yra viena iš svarbiausių pereinamojo Lietuvos laikotarpio asmenybių, savo pedagogine, menotyrine, ekspertine, administracine veikla turėjusi veiksmingos įtakos spartesniam posovietinio meno modernizavimui Lietuvoje. Ji pirmoji kuravo temines, Lietuvos meno istoriją pakeitusias vaizduojamojo meno parodas. Ne mažiau svarbi ir dabartinė jos veikla, gilų pažinimą demonstruojantys menotyriniai tekstai knygose, recenzijos, profesoriavimas Vilniaus dailės akademijoje“, – teigiama Kultūros ministerijos pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius