Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kunigas iš Filipinų aukojo mišias ant riedžių

Kunigas iš Filipinų Albertas San Jose iš katalikų San Pablo vyskupijos „kūrybiškai" pažvelgė į savo pareigas. Jis nusprendė netradiciniu būdu švęsti Kalėdų mišias, kurias aukojo po šventovę judėdamas elektriniais riedžiais.

Kai kurie parapijiečiai įamžino Albertą San Josę savo išmaniaisiais telefonais ir įdėjo vaizdo įrašus internete. Taip riedantis ir tuo pačiu metu kalėdines giesmes traukiantis kunigas, lydimas susižavėjusių parapijiečių plojimų, tapo vietine interneto žvaigžde. Vaizdo įrašą peržiūrėjo dešimtys tūkstančių vartotojų.

Tačiau vyskupijos vadovybei naujas ganytojo stilius nepatiko. Bažnyčios institucijų sprendimu San Jose buvo atleistas iš tarnybos parapijoje, kad apgalvotų savo elgesį, – praneša BBC.

„Eucharistija reikalauja kuo didžiausios pagarbos. Ji yra svarbiausia apeiga Bažnyčioje, o ne asmeninė ​​šventė, kurios metu galima rodyti kaprizus, pritraukti dėmesį", – sakoma vyskupijos pareiškime, paskelbtame jos socialinio tinklo „Facebook" paskyroje.

Pats kunigas atsiprašė už savo elgesį.

Filipinai yra tarp trijų šalių su didžiausia krikščionių skaičiumi pasaulyje. Pasak ekspertų, ten gyvena apie 80 milijonų katalikų, 81 proc. gyventojų laiko save katalikais. Bažnyčios doktrina yra glaudžiai susijusi su kultūriniu ir socialiniu gyvenimu Filipinuose. Daugelis įstatymų, taip pat remiasi tradicinėmis katalikų vertybėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius