-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maestro S.Povilaičio žmona apie šimtus žmonių sutraukusį įamžinimą Palangoje: „Tai taip „povilaitiška“

Ties Palangos koncertų sale šeštadienį susirinko šimtai žmonių ir aidėjo Stasio Povilaičio bene žinomiausia daina „Vėl švieski man vėl“. Ant salės sienos įamžintas maestro atminimas – jo parašas. Šventėje dalyvavusi S.Povilaičio žmona Birutė su jauduliu stebėjo ceremoniją, o išvydusi rezultatą 15min teigė, jog sprendimas itin „povilaitiškas“.
Ant Palangos koncertų salės įamžintas S.Povilaičio parašas.
Ant Palangos koncertų salės įamžintas S.Povilaičio parašas. / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

„Buvo tų pasiūlymų daug, bet jie atrodė juokingi, šiais laikais paminklą pastatyti...Šitą aš žinojau, man iš karto patiko. Dieve, galvoju, kaip čia povilaitiška, nelįsti į akis, nei į televizijas, niekur. Labai džiaugiuosi“, – sakė atlikėjo žmona B.Povilaitienė.

„Man atrodo, kad gražu. Išgirdau šią idėją ir “užkabino“, – sakė maestro dukra Agnė Povilaitytė.

„Laikas eina, keičiasi žmonės, keičiasi jų požiūriai, bet legendos išlieka amžiams“, – sakė Birutė Petrikytė, dėkodama atvykusiems artimiausiems maestro šeimos nariams.

Ties koncertų sale atidengus maestro parašą, išraižytą ant Palangos koncertų salės, aidėjo plojimai. Šimtai žmonių netrukus traukė garsiausią jo dainą, atliekamą E.Kučinsko ir A.Čapo.

VIDEO: Ant Palangos koncertų salės išraižytas S.Povilaičio parašas, suskambo žinomiausia daina

„Simboliškai gražu, jog šioje vietoje, kuri daug metų vadinosi Palangos vasaros estrada, nė vienam neteko tiek daug dainuoti, kiek Stasiui. Ši akimirka viena iš gražiausių, kokių gali būt atlikėjo gyvenime, nes Stasys yra turbūt visų laikų pats populiariausias Lietuvos estrados dainininkas ir artistas, ko gero, dar daugelį daugelį metų jo įdainuotos dainos maitins daugelį jaunos kartos atlikėjų, dėl to, kad jis Stasys Povilaitis“, – kalbėjo E.Kučinskas.

Miesto meras Šarūnas Vaitkus apgailestavo, jog procedūros užtruko kiek ilgokai. Paskelbus konkursą S.Povilaičio atminimui įamžinti sulaukta nemažai idėjų, bene 20, tačiau jos lūkesčių neatitiko, tuomet konkursas skelbtas dar kartą. Atrinkus idėją S.Povilaitį įamžinti jo parašu teko šį sumanymą derinti su salės savininkais, nes ji perduota koncesininkams, tuomet su architektu, rangovais, spręsti techninius niuansus pakeičiant šią salės sieną.

„Man gražu, o jums? Žinant jo kuklumą, sakė nebandykit statyti paminklų. Tai jis sakė dar gyvas savo šeimai: Nebandykit statyti jokių „baibokų“, esu paprastas, kuklus žmogus, dėl to išrinktas autorių ir komisijos sprendimu šitas parašas yra tiesiai į dešimtuką“, – sakė Š.Vaitkus.

Meras džiaugėsi, jog pasirinkta simbolinė vieta, Palangos koncertų salė, kur dešimtmečius aidėjo maestro dainos, džiuginusios visą Lietuvą.

„Džiaugiuosi, kad turėsime prisiminimą ir visada širdyse prisiminsime šitą nuostabų žmogų“, – kalbėjo Š.Vaitkus, kuriam kilo ir dar viena idėja, kurią ketinama aptarti su šeima – koncertų salėje galėtų atsirasti S.Povilaičio asmeninių daiktų muziejus.

Ant Palangos koncertų salės išraižyto S.Povilaičio parašo idėjos autoriai – Gerda Antanaitytė ir Romas Klimavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius