-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marcelijus Martinaitis: „Pro visas bjaurastis prasimuša augantis gyvenimas...“

Garsus poetas Marcelijus Martinaitis savo gyvenime matė skaudžiausias mūsų istorijos akimirkas – pirmąją ir antrąją sovietų okupacijas, žydų tragediją, partizaninį pasipriešinimą, sovietinio režimo melą.
Marcelijus Martinaitis
Marcelijus Martinaitis / LTV nuotr.

Autobiografiją išleidęs M.Martinaitis LRT laidoje „Įžvalgos“ teigė, kad atėjo metas padaryti gyvenimo ataskaitą, apsivalyti nuo to, kas buvo praėjusiame laike.

„Daug kas mano, kad gyvenimas yra nieko vertas: buvo badas, kiti sunkumai, todėl esą neverta apie tai šnekėti. Tačiau juk būtent tokiais laikotarpiais gyvenimo vertė išryškėja. Išmoksti gyventi, žinai, ką reikia daryti, jei tik nepasiduodi pagundoms ir nedarai nieko blogo kitiems žmonėms“, – samprotavo M.Martinaitis.

M.Martinaitis sako, kad patys ryškiausi gyvenimo vaizdiniai iškyla iš vaikystės, kai vieną įvykį keitė kitas ir kaskart pasaulis tapdavo vis didesnis, keistesnis, sudėtingesnis.

„Galbūt knygoje nėra daug faktų, tačiau kadangi buvau vaikas, neturėjau nusistatymo. Norėjau perteikti būtent tai, ką jaučiau būdamas vaikas. Gyvenime reikia apsivalyti, kad neliktų melo. Dabar visi sako, kad buvo kovotojai, kentėtojai, suprato, kas iš tiesų vyko. Atėjo bolševikai ir mažas vaikas neva jau tada suprato, kad tai blogai, dabar rašo atsiminimus. Juk taip nebuvo, ką tas vaikas galėjo suprasti... Vaiko gyvenime tas laikotarpis nebuvo vien tik kruvinas. Jis matė gamtą, pavasarį, pabudimą, paukščius, žolę, maudydavosi šiltame vandenyje. Pro visas bjaurastis prasimuša augantis gyvenimas“, – apie vaikystės vaizdinius kalbėjo poetas.

Laidoje „Įžvalgos“ taip pat sužinosite, kaip M.Martinaitis susipažino su vienu partizaninio judėjimo vadų Jonu Žemaičiu ir kaip vaikystėje išdykavo su... tikrais ginklais.

„Įžvalgos“ – sekmadienį 16.45 val. per Lietuvos televiziją. Laidos vedėjas – Virginijus Savukynas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius