-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Martyno Mažvydo premija skirta literatūros istorikui Mikui Vaicekauskui

Martyno Mažvydo premija skirta literatūros istorikui, tekstologui ir redaktoriui Mikui Vaicekauskui. Šiųmetinė M.Mažvydo premija jam skirta už darbus, susijusius su Kristijono Donelaičio palikimo tyrimais ir šaltinių publikavimu, informavo Kultūros ministerija.
Mikas Vaicekauskas
Mikas Vaicekauskas / Facebook.com nuotr.
Temos: 1 Premija

M.Vaicekauskas dirba Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto Tekstologijos skyriuje ir „Naujojo Židinio–Aidų“ redakcijoje. Pagrindinės mokslinių tyrimų sritys – Motiejaus Valančiaus rankraščių istorija ir tekstologinės problemos, K.Donelaičio literatūrinio palikimo tekstologiniai tyrimai ir publikavimas.

Pastaraisiais metais M.Vaicekauskas parengė ir išleido knygas ,,Visagalė tradicija/Kristijono Donelaičio poemos „Metai“ iliustracijos ir vaizdinis kanonas“ (kartu su Giedre Jankevičiūte), „Kristijono Donelaičio rankraščiai. Fotografuotinis leidimas“, „Kristijonas Donelaitis. Raštai. I t.“.    

M.Vaicekauskas rašo straipsnius, knygas, rengia šaltinių publikacijas, leidžia žurnalus „Knygų aidai“, „Naujasis Židinys-Aidai“, „Lietuvių katalikų mokslo akademijos metraštis“.

1710 eurų (45 bazinių socialinių išmokų) dydžio Martyno Mažvydo premija bus įteikiama gruodžio 16 dieną Kultūros ministerijoje su kitomis ministerijos premijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius