-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Martyno Mažvydo premija – VU profesorei Dainorai Pociūtei-Abukevičienei

Martyno Mažvydo premija už nuopelnus Lietuvos valstybės kalbai, raštijos istorijai ir knygos menui šiemet skirta Vilniaus universiteto profesorei Lietuvių literatūros katedros vedėjai Dainorai Pociūtei-Abukevičienei.
Dainora Pociūtė-Abukevičienė
Dainora Pociūtė-Abukevičienė / Vu.lt nuotr.

Kultūros ministro Arūno Gelūno įsakymu premija D.Pociūtei-Abukevičienei skirta už monografiją „Maištininkų katedros. Ankstyvoji reformacija ir lietuvių-italų evangelikų ryšiai“, taip pat už inovacinę mokslinę veiklą tiriant ir įvertinant senąjį Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės ir Mažosios Lietuvos kultūros bei raštijos paveldą.

M.Mažvydo premija yra 45 bazinių socialinių išmokų dydžio, arba kitaip – 5 850 litų.

Ši premija kasmet skiriama įvertinti geriausius tyrimų pasiekimus lietuvių literatūros, kalbos istorijos, kultūros bei knygotyros srityse.

Premija apdovanojami atskiri mokslininkai arba kolektyvai už reikšmingus pastarųjų penkerių metų mokslinius senosios Lietuvos ir Mažosios Lietuvos literatūros ir rašytinio paveldo, lietuvių kultūros asmenybių literatūrinės ir kultūrinės veiklos, lietuviškos knygos ir spaudos, lietuvių kalbos ir rašto raidos bei istorijos tyrinėjimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius