-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvoje mirė aktorė Rima Markova

Aktorė Rima Markova Maskvos ligoninės reanimacijos palatoje mirė, penktadienį naujienų agentūrai „Interfax“ sakė vienas medikas, kuris nenorėjo skelbti savo pavardės.
Žvakė
Žvakė / „Photos.com“ nuotr.
Temos: 1 Rusija

Pasak šaltinio, aktorė mirė ketvirtadienį, po ilgos ligos.

R.Markova gimė 1925 metų kovo 3 dieną, mokėsi studijoje prie Vologdos dramos teatro. Nuo 6-ojo dešimtmečio ji dirbo Maskvos teatre „Lenkom“, o nuo 1971 metų – Kino aktoriaus teatre-studijoje.

R.Markova išgarsėjo vaidmeniu Aleksejaus Saltykovo filme „Bobų karalystė“.

R.Markova išgarsėjo vaidmeniu Aleksejaus Saltykovo filme „Bobų karalystė“ (Babje carstvo); tarp garsiausių jos filmų taip pat yra „Amžinas šauksmas“ (Večnyi zov), „Giminė“ (Rodnia), „Pokrovo vartai“ (Pokrovskije vorota), „Pirmyn, gardemarinai“ (Gardemariny, vperiod).

Iš viso ji suvaidino daugiau kaip 70-yje filmų, bet pastaraisiais metais beveik nesifilmavo. Vienas paskutinių jos darbų yra raganos vaidmuo Timuro Bekmambetovo dilogijoje „Dienos sargyba“ (Dnevnoi dozor) ir „Nakties sargyba“ (Nočnoi dozor); už šiuos vaidmenis R.Markova buvo nominuota geriausios antrojo plano aktorės „Auksinio erelio“ apdovanojimui.

R.Markovai buvo suteiktas Rusijos liaudies artistės vardas, ji buvo apdovanota IV laipsnio ordinu „Už nuopelnus Tėvynei“.

„Teisingosios Rusijos“ deputatė, Valstybės Dūmos Kultūros komiteto pirmininko pavaduotoja Jelena Drapeko penktadienį sakė, kad R.Markova „buvo stulbinanti aktorė, abai ištikimas draugas visą tą laiką, kai egzistavo Pensininkų partija, ir vėliau, kai įsiliejo į „Teisingąją Rusiją“.

„Rima Vasiljevna buvo labai aktyvus, labai gyvas ir labai judrus žmogus. Dabar sunku patikėti, kad ji jau nebegyva“, – pridūrė J.Drapeko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius