Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Maskvos sveikatos apsaugos departamento vadovas: Liudmila Gurčenko mirė staiga

Žymi aktorė Liudmila Gurčenko mirė staiga, gydytojai buvo bejėgiai išgelbėti jos gyvybę, pirmadienį pranešė Maskvos sveikatos apsaugos departamento vadovas Leonidas Pečiatnikovas.
Liudmilos Gurčenko laidotuvės Maskvoje
Liudmilos Gurčenko laidotuvės Maskvoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Pagal mirties pobūdį, aš, kaip gydytojas, turintis 30 metų stažą, galiu daryti prielaidą, kad Liudmila Markovna mirė nuo plaučių arterijos kamieno tromboembolijos“, – pažymėjo L.Pečiatnikovas.

Pasak jo, atsižvelgiant į anksčiau padarytą operaciją, taip pat į tai, jog L.Gurčenko mažai judėjo, „galima buvo numatyti, kad jai prasidės operuotos kojos venų trombozė, ir kaip komplikacija – tromboembolija“.

„Deja, tokių komplikacijų būna gana dažnai, kontroliuoti jas ar užkirsti joms kelią medikai kol kas negali“, – pabrėžė sostinės Sveikatos apsaugos departamento vadovas.

Pasak jo, L.Gurčenko giminaičių iškviesta greitosios pagalbos brigada atvyko po 19 minučių, bet medikai jau nebegalėjo išgelbėti artistės gyvybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius