-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė keramikė Aušra Kučinskienė

Ketvirtadienį eidama 57-uosius metus mirė keramikė Aušra Kučinskienė, pranešė Lietuvos dailininkų sąjunga.
Akcija „Sielų upė“
Žvakelė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

A.Kučinskienė gimė 1958 metais liepos 6 dieną Kaune. 1976 metais ji baigė Kauno J.Aleksonio vidurinę mokyklą, 1985 metais – Valstybinio dailės instituto Kauno taikomosios dailės skyrių, kur įgijo dekoratyvinės taikomosios dailės dailininkės specialybę.

Dar iki mokslų institute dailininkė darbavosi Kauno DDG kombinato „Dailė“ keramikos ceche dekoruotoja, vėliau darbą tęsė dailiosios keramikos gamyklos „Jiesia“ porceliano ceche, o nuo 1991 metų dirbo kaulinio porceliano cecho mažo tiražo darbų dailininke.

A.Kučinskienė su kolege Ramute Juršiene yra surengusi ne vieną personalinę parodą, dalyvavo respublikinėse ir tarptautinėse grupinėse parodose. Jos taikomosios dailės kūrinių yra įsigijęs Lietuvos dailės muziejus. Ne vienas jų papildė privačias kolekcijas Lietuvoje ir užsienyje.

„Kaulinis porcelianas dailininkės rankose atgydavo ir prabildavo jūros vėjeliu, sniegeliu, lietaus lašeliu. Labai mylėjusi šią medžiagą, ji lyg pasakų burtininkė iš balto porcelianinio siūlo megzdavo netikėčiausių formų kūrinius, bylojančius apie nepaprastą lengvumą, trapumą ir laikinumą“, – rašoma Dailininkų sąjungos pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius