-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė poetas, prozininkas, vertėjas Jonas Jakštas

Eidamas 93-iuosius metus antradienį mirė poetas, prozininkas, vertėjas Jonas Jakštas, trečiadienį pranešė Lietuvos rašytojų sąjunga.
 Žvakė
Žvakė / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Netektis Rašytojai

Skelbiama, kad atsisveikinti su velioniu galima nuo ketvirtadienio Vilniaus laidojimo namuose „Ligamis“, laidotuvės vyks penktadienį Karveliškių kapinėse.

1931-aisiais gimęs J. Jakštas 1959-aisiais Vilniaus universitete baigė lietuvių kalbą ir literatūrą, kelerius metus dirbo korektoriumi laikraštyje „Tiesa“, literatūriniu darbuotoju žurnale „Švyturys“. Du dešimtmečius, iki 1993-ųjų Lietuvos televizijoje ir radijuje (LRT) dirbo Literatūros ir dramos redakcijos vyresniuoju ir vyriausiuoju redaktoriumi, rengė radijo laidą „Po lyros ženklu“.

Jis yra išleidęs per 20 poezijos knygų, išvertė keletą užsienio rašytojų poezijos ir prozos kūrinių, knygų vaikams, rašė publicistinių straipsnių kultūros ir visuomenės gyvenimo klausimais, dokumentine medžiaga grįstų grožinių novelių apie įvairių tautų rašytojus. Jo kūrybos išversta į moldavų, ukrainiečių, rusų, baltarusių, lenkų ir kitas kalbas.

J. Jakštas 1985 metais tapo Poezijos pavasario laureatu, 1989 metais jam buvo įteiktas „Knygnešio“ diplomas, o 1989 metais – „Žydinčios vyšnios šakelės“ prizas už išleistos poemos „Sprogimas“ fragmentą „Ar tu dar alsuoji lietuviškas žodi?“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius