Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė prancūzų kino legenda Jeanas-Louis Trintignant'as

Penktadienį mirė vienas garsiausių prancūzų kino aktorių Jeanas-Louis Trintignant'as, žavėjęs žiūrovus per šešis dešimtmečius trukusią karjerą, per kurią suvaidino apie 130 filmų, naujienų agentūrai AFP pranešė jo šeima. Jam buvo 91 metai.
Jeanas-Louis Trintignant'as
Jeanas-Louis Trintignant'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Kinas Mirtis Kultūra

Kino legendos žmona patvirtino jo mirties faktą, remiantis AFP atsiųstu velionio agento pareiškimu. Jame nurodoma, kad J.-L.Trintignant'as mirė „apsuptas artimųjų“ anksti penktadienį savo namuose Prancūzijos pietiniame Garo regione.

J.-L.Trintignant'as suvaidino tokiuose klasikiniuose filmuose kaip Krzysztofo Kieslowskio „Trys spalvos: Raudona“ (Trois couleurs: Rouge), Kostos Gavro „Dzeta“ (Z) ir Bernardo Bertolucci „Konformistas“ (Il conformista).

2003 metais aktoriaus gyvenimą sukrėtė tragedija, kai prancūzų roko žvaigždė Bertrand'as Cantat Vilniaus viešbutyje mirtinai sumušė J.L.Trintignant'o dukrą Marie.

„Jis lydėjo mūsų gyvenimą per prancūzų kiną. Tai puslapis, kuriame užverčiamas nuostabus meninis talentas ir balsas“, – sakė technologijų konferencijoje Paryžiuje apsilankęs Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas po to, kai jam buvo pranešta apie J.L.Trintignant'o mirtį.

Aktoriaus mirties priežastis neskelbiama, tačiau pastaraisiais metais J.-L.Trintignant'as sirgo vėžiu.

2017 metais jis paskelbė pasitraukiantis iš kino, bet 2019-aisiais sugrįžo, kad sukurtų jo vardą išgarsinusio 1966 metų klasikinio filmo „Vyras ir moteris“ (Un homme et une femme) tęsinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius