-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuogumas jauną menininkę įgalina pamiršti visas savo baimes

Niujorke gyvenanti menininkė iš tiesų yra kukli ir drovi, tačiau jos gan netradiciniai darbai pelnė jai provakatyvios moters titulą. Jos nuotraukomis žavisi ir teigiamai vertina bene visi meno kritikai, – rašoma dailymail.co.uk tinklalapyje.
Miru Kim
Miru Kim

Miru Kim, buvusi medicinos studentė, lankosi gan keistose vietose, pavyzdžiui apleistose gamyklose, tuneliuose, ant tiltų ir fotografuoja šias struktūras nuotraukoje įkomponuodama savo nuogą kūną. 30-ties metų moteris prisipažino, kad tai tam tikras būdas nugalėti savo baimes.

„Mano darbas iš esmės įgalina mane pamiršti visas savo baimes, kurios manyje įsišakniję jau nuo pat vaikystės, pavyzdžiui tamsos baimė, pavojingos veiklos ar purvo baimė – vaikystėje man buvo obsesinis kompulsinis sutrikimas. Menas man tarsi terapija, dėl kurio pamažu pradedu įveikti visas mane kamuojančias baimes“, – pasakoja M. Kim.

Nuo pat vaikystės šią menininkę kamavo nepasitikėjimas savimi, žinoma, prisiminus, kuo ji dabar užsiima, tuo patikėti gan sunku.

„2008 m. man teko viešai kalbėti technologijų ir dizaino konferencijoje, renginio metu turėjau sukryžiuoti ir kojas, ir rankas, nes jos be perstojo drebėjo“, – prisipažįsta ji.

M. Kim prieš kamerą nusirenginėti pradėjo 2004 m., kaip pati prisipažino, pirmą kartą tai daryti buvo be galo sunku. „Pamenu, tam, kad galėčiau priprasti prie pozavimo nuoga savo projektams, aš paprašiau draugo, kad šis Berlyne nutapytų mane nuogą. Aš taip nervinausi pozuodama, kad net negalėjau ramiai išstovėti“, – prisimena ji.

Pozavimas pavojingose ir keistose vietose menininkei išties padėjo tapti drąsesnei.

„Kai miesto griuvėsiuose įpratau pozuoti nuoga, aš pajutau, kaip tos vietos pasikeitė iš pavojingų į ramias, iš nepažįstamų į draugiškas“, – tvirtina M. Kim

Menininkė nekartą pateko į išties pavojingas situacijas: ieškodama gerų vietų savo nuotraukoms ji yra radusi lavoną, bėgusi nuo šizofreniko benamio, metro tuneliuose ji slapstėsi nuo apsaugos darbuotojų ir kartą vos išvengė sraigtasparnio, kuris būtų ją nutrenkęs, kai ji stovėjo ant Manhatano tilto, Niujorke. Už nusirenginėjimą viešoje vietoje jos vos nesuėmė Turkijoje, Stanbulo mieste.

„Aš buvau kartu su Turkijos madų fotografu, mes rengėme fotosesiją apleistame traukinių parke. Staiga prie mūsų priėjo pikti apsaugos darbuotojai. Laimė, kad mano draugui pavyko su jais susišnekėti ir mes gan paprastai išsisukome. Tikriausiai jie pamanė, kad mes rengiame erotinę fotosesiją, kas retai nutinka musulmonų šalyse. Kitą kartą mane fotografavo neturtingame gyvenamajame rajone, fotosesiją surengėme apleistame name, kur mus pamatė netoliese gyvenantys žmonės. Vienai smalsiai moteriai, kuri labai domėjosi mūsų veikla, mano draugas pasakė, kad esame iš karo policijos ir kad jai nederėtų daug klausinėti. Vėliau moteris grįžo ir pradėjo šaukti: „Ką jūs veikiate su nuoga moterimi, jeigu esate iš karo policijos? Mes iškviesime jums tikrą policiją!“ tuomet Kim susidėjo visus savo daiktus ir pabėgo“, – savo įspūdžiais dalijasi M. Kim.

Menininkė gan dažnai rengia įvairius projektus. Vienas keisčiausių ir netikėčiausių jos darbų buvo pavadintas „The Pig Therefore I Am“ (liet. Todėl aš esu kiaulė), kurio metu ji ryžosi ropinėti kartu su kiaulėmis jų aptvare (daugiau šio projekto nuotraukų rasite rasite čia).

„Apskritai kiaulės buvo labai smalsios ir švelnios su manimi, tačiau aš neišvengiau ir įkandimų. Tikriausiai jos nelabai nesuprato, ką aš veikiu jų aptvare visiškai neapsirengusi. Vis dėlto sunkiausia šiame projekte buvo tada, kai reikėjo viską nusiprausti. Odą šveičiau su actu iki raudonumo, o plaudama kojas išbandžiau viską nuo peroksido iki dantų pastos“, – pasakoja ji.

Kim Miru darbai buvo pripažinti rimtų meno kritikų, tačiau įprastiniai žiūrovai į jos meno kūrinius žiūri gan skeptiškai. Vis dėlto tai netrukdo Kim ir toliau pildyti savo vizijų.

Daugiau šios menininkės nuotraukų pamatysite pateiktame vaizdo įraše.

VIDEO: Making art of New York's urban ruins | Miru Kim

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius