-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paryžiaus dizaino savaitėje – Lauros Karčiauskaitės Potet kūriniai

Rugsėjo 10 d. prasidėsianti Paryžiaus dizaino savaitė įtrauks ir kūrėją iš Lietuvos – vitražistę Laurą Karčiauskaitę Potet.
Iš Klaipėdos kilusi vitražistė Laura Karčiauskaitė Potet Paryžiaus dizaino savaitei rengia stiklo skulptūrų parodą.
Iš Klaipėdos kilusi vitražistė Laura Karčiauskaitė-Potet Paryžiaus dizaino savaitei rengia stiklo skulptūrų parodą. / Asmeninio archyvo nuotr.

Klaipėdietė, pastaraisiais metais su šeima gyvenanti Prancūzijos šiaurėje, šią vasarą įnikusi į darbus. Rengdamasi ekspozicijai vienam garsiam salonui „Ecart International“ Paryžiuje, ji vis keliauja iš Prancūzijos į gimtąją Lietuvą. 
Sulaukusi intriguojančio kvietimo iš salono, menininkė pasinėrė į kūrybą. „Salonas yra fantastinis, skirtas ypatingiems klientams. Jų kvietimas surengti ekspoziciją ir bendradarbiauti – kiek netikėtas“, – pasakojo menininkė, šią vasarą paskyrusi naujajai ekspozicija. 

Asmeninio archyvo nuotr./Lauros Karčiauskaitės stiklo kūrinio fragmentas
Asmeninio archyvo nuotr./Lauros Karčiauskaitės stiklo kūrinio fragmentas

Salonui ji rengia šešis kūrinius iš stiklo. Vienas išsiskirs matmenimis – 2 ir 2 metrų. 

„Tai kiek kitoks požiūris į stiklą, kitokia technika, kitoks pateikimas, visai kitaip, nei aš įpratusi. Paryžius yra Paryžius ir jie diktuoja sąlygas“, – šypsojosi menininkė. Kūriniuose dominuos stiklas. Kinetinių, dinamiškų kūrinių spalvos keisis ėmus kisti apšvietimui. „Šie darbai – tarsi žaidimas, atsisakant piešti, žaidimas su faktūra ir šviesa“, – aiškino L.Karčiauskaitė Potet. 

Dalį kūrybinių sumanymų ji įgyvendino viešėdama Klaipėdoje pas žinomą skulptorių Vytautą Karčiauską, galerijos „Pėda“ šeimininką. 

Prie pasirengimo Paryžiaus dizaino savaitės prisidėjo visa komanda savo amatą išmanančių specialistų. „Kaip prie muzikanto koncerto prisideda visa grupė, taip ir prie menininko kūrinio. Kartais žmonės nusistebi, kad jei kas padėjo, tai jau kūrinys nebe tavo. Tiesiog negali visko padaryti pats“, – teigė menininkė. 

Jos kūriniai Paryžiaus salone bus eksponuojami nuo rugsėjo 10 iki 16 d. Vėliau juos ketinama parodyti ir Vilniaus bei Klaipėdos publikai.

Asmeninio archyvo nuotr./Lauros Karčiauskaitės stiklo kūrinio fragmentas
Asmeninio archyvo nuotr./Lauros Karčiauskaitės stiklo kūrinio fragmentas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius