Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Režisieriui Eimuntui Nekrošiui įteiktas Italijos Žvaigždės ordinas

Teatro režisieriui Eimuntui Nekrošiui įteiktas Komandoro laipsnio Italijos Žvaigždės ordinas (Ordine della Stella d'Italia) už ypatingus nuopelnus tvirtinant ir puoselėjant šalių bendrystę kultūros srityje.
E.Nekrošius ir Italijos ambasadorius Taliani de Marchio su žmona Letizia
E.Nekrošius ir Italijos ambasadorius Taliani de Marchio su žmona Letizia / „Meno Forto“ nuotr.

Kaip praneša teatras „Meno Fortas“, šis 2011 metais įsteigtas ordinas yra antras pagal svarbą ir prestižą valstybinis apdovanojimas Italijoje teikiamas civiliams. Juo apdovanojami Italijos piliečiai ir užsieniečiai savo darbais ir kūryba svariai prisidėję prie Italijos draugiškų ryšių ir bendradarbiavimo su kitomis šalimis.

Pasak pranešimo, E.Nekrošiui apdovanojimą Vilniuje šią savaitę įteikė ambasadorius Stefano Taliani de Marchio. Ceremonijoje ambasadoriaus rezidencijoje S.Taliani de Marchio sakė, jog apdovanojimas lietuvių režisieriui skiriamas už ilgametį dalyvavimą Italijos teatriniame gyvenime, kasmet pristatant įvairių miestų žiūrovams savo lietuviškus spektaklius, už unikalią galimybę italų aktoriams ir studentams mokytis iš maestro meistriškumo kursų metu ar E.Nekrošiui statant spektaklius Italijoje su vietiniais aktoriais.

Ambasadorius atkreipė ypatingą dėmesį į E.Nekrošiaus darbą Vicenza miesto istoriniame Teatro Olimpico, kurio sezonams jis vadovavo 2012 ir 2013 metais. Režisierius čia sukūrė spektaklius „Laiškai Lucilijui“ ir „Galilėjaus Gyvenimas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius