Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Serbijos policija surado 2006-aisiais pavogtą Rembrandto paveikslą

Serbijos policija surado 2006-aisiais pavogtą olandų meistro Rembrandto paveikslą ir areštavo keturis žmones, antradienį pranešė atstovė.
Rembrandto autoportretas
Rembrandto autoportretas / LDM nuotr.
Temos: 1 Serbija

17-ajame amžiuje nutapytas „Tėvo portretas“ buvo surastas pirmadienį, per policijos operaciją Sremska Mitrovicoje, esančioje 50 km į vakarus nuo Belgrado.

Paveikslas su kitais trimis meno kūriniais 2006 metų sausį buvo pavogtas iš muziejaus Novi Sade, esančiame 70 km į šiaurės vakarus nuo sostinės.

Minimas Rembrandto darbas, kurio vertė, muziejaus vertinimu, yra 2,8 mln. eurų, buvo pavogtas ir dešimčia metų anksčiau, bet paskui surastas Ispanijoje.

28 cm aukščio ir 22,5 cm pločio portretas buvo nutapytas maždaug 1630 metais.

Kiti drauge su juo 2006-aisiais pavogti paveikslai yra Peterio Paulio Rubenso, 17-ajame amžiuje gyvenusio Francesco Molos ir 16-ajame amžiuje gyvenusio nežinomo vokiečių ir olandų dailininko darbai. Nė vienas jų dar nerastas.

Anuomet policija buvo pranešusi, kad du kaukėti ir ginkluoti plėšikai įsilaužė į muziejų, surišo du budėjusius darbuotojus ir pavogė paveikslus.

Rembrandtas van Rijnas, kuris gyveno nuo 1606 iki 1669 metų, laikomas vienu didžiausių Europos baroko tapytojų ir svarbiausiu Olandijos dailininku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius