Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Šiauliuose – dar vienas filosofo S. Šalkauskio atminimui skirtas akcentas

Šiauliuose, greta Stasio Šalkauskio gimnazijos, atidengtas dar vienas šiam filosofui atminti skirtas akcentas – skulptūra „Obuoliukas“ su S. Šalkauskio citatomis, pranešė miesto savivaldybė.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

Skulptūra įrengta šalia anksčiau pasodintos obels filosofui atminti bei jo idėjoms įprasminti, prisiminti Šalkauskių žemėse buvusį sodą.

„Ši simbolinė obelis simbolizuoja Šalkauskių sodą, kažkada čia augo obelys ir biro obuoliai, vienas toks obuolys nukrito ir liko visiems laikams, kad ir toliau galėtumėme semtis Stasio Šalkauskio išminties. Tai yra visos miesto bendruomenės iniciatyvos įgyvendinimas“, – sakė gimnazijos direktorė Loreta Tamulaitienė.

Ceremonijoje dalyvavęs Šiaulių miesto meras Artūras Visockas pasidžiaugė, kad S. Šalkauskio dvasia vis stipriau juntama Šiauliuose.

„Stasys Šalkauskis savo gyvenimą skyrė Lietuvos ateities puoselėjimui. Jis siekė, kad mūsų šalyje būtų vertinama minties galia ir išsilavinimas, taip augindamas Lietuvos perspektyvą ir didybę. S. Šalkauskis mąstė šimtmečius į priekį, todėl džiaugiuosi, kad ši mokykla įamžina jo atminimą ir moko jaunimą tikrųjų vertybių“, – tvirtino A. Visockas.

Po išminties „Obuoliuko“ įžiebimo Valstybės nepriklausomybės stipendijos už S. Šalkauskio darbų tyrinėjimą laureatas Laurynas Peluritis pristatė filosofo darbų tyrinėjimus.

S. Šalkauskis – filosofas, pedagogas, vienas žymiausių ir iškiliausių asmenybių Šiaulių krašte. Jis aktyviai dalyvavo Lietuvos visuomeniniame ir kultūriniame gyvenime, skleidė tautiškumo, religingumo idėjas. S. Šalkauskis su pertraukomis yra mokęsis ir gyvenęs Šiauliuose, diegė teigiamą požiūrį į mokslą, meną ir kultūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius