Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasario 4-oji – poeto Sigito Gedos gimimo diena

Vasario 4-ąją minimos lietuvių poeto, kritiko, dramaturgo, eseisto ir vertėjo Sigito Gedos 72-osios gimimo metinės.
Poeto S.Gedos kūryba – poezija, vertimai, dramaturgija – buvo įvertinta Gedimino ordinu, Nacionaline kultūros ir meno premija.
Poeto S.Gedos kūryba – poezija, vertimai, dramaturgija – buvo įvertinta Gedimino ordinu, Nacionaline kultūros ir meno premija. / „Scanpix“ nuotr.

„Buvimas trise mums – svarbi egzistavimo sąlyga. Turbūt tai gelbėjo ir cenzūros metais. O Sigitas buvo tam tikras vertės matas: rašydamas ar kalbėdamas pagalvodavai, ką jis pasakytų apie tai“, – bičiulystę su Sigitu Geda ir Juozu Apučiu yra apibūdinęs poetas Marcelijus Martinaitis.

LRT.lt siūlo fragmentus iš 2003 m. vykusio S. Gedos jubiliejinio vakaro. M.Martinaičio barzdočių trijule pavadinti bičiuliai prisimins kelionę po Lietuvą, kokių nuotykių teko patirti dėl S.Gedos ūmaus būdo ir kodėl jis ieškojo už save ramesnių draugų.

Taip pat norime savo skaitytojams priminti, kad S.Geda – garsiausio lietuviško miuziklo „Velnio nuotaka“ scenarijaus autorius.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius