-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viktorija Miškūnaitė apdovanojimo atsiimti mieliau būtų ėjusi su džinsais

Auksinio scenos kryžiaus laureatė operos kategorijoje sopranas Viktorija Miškūnaitė antradienį atsiimdama apdovanojimą mieliau būtų apsirengusi vien džinsais negu ištaiginga suknele.
Viktorija Miškūnaitė
Viktorija Miškūnaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Bet aš žinau, ko žmonės iš manęs tikisi, kaip aš turėčiau atrodyti – jie turi išankstinę vizualizaciją, todėl stengiuosi jų nenuvilti. Aš visą laiką konfrontuoju su oficialiu operos solisto įvaizdžiu – ko iš tavęs tikimasi, ir tarp to, kas esu aš pati“, – „Žinių radijui“ pasakojo dainininkė.

Ji teigė priimanti operos solisto darbą kaip bet kokį kitą – valytojo ar kroviko.

„Nemanau, kad operos solistė staiga turėtų tapti karalienė ir vaikščioti užrietusi nosį. Tad ieškau kompromiso ir darau tai labai sąmoningai, nes pirmiausia taip jaučiuosi – kaip visi kiti“, – sakė V. Miškūnaitė.



Anot soprano, publikos pasąmonėje nusėdęs stereotipinis, šabloninis operos įvaizdis, pagal kurį solistai pasirodo su „triaukščiais perukais“. „Žmonėms atrodo, kad opera yra nuobodi ir snobiška meno rūšis. Kad opera gyvuotų, ji turi atitikti šios kartos lūkesčius ir aktualijas“, – mano V. Miškūnaitė.

Geriausia 2015 metų operos solistė ir šių metų aukščiausio teatralų apdovanojimų laureatė „Aktualiosios kultūros“ studijoje prisiminė, kad pati pirmą kartą nacionalinėje operoje apsilankė vėlokai – tik įstojusi akademiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius