Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vokiečių disko legenda Fancy: mačiau, ką talentingiausiems atlikėjams padaro svaigalai

90-aisiais Vokietijos dainininkas Fancy buvo viena ryškiausių ir paslaptingiausių Europos žvaigždžių. Jis save vadino mėnulio sūnumi, po devyniais užraktais slėpė asmeninį gyvenimą ir nevengė demonstruoti tikroms žvaigždėms būdingų įnorių. Dabar, kalbėdamas apie šlovės metus, apie karjerą ir apie gyvenimą, nužengus nuo scenos, vokietis gerokai atviresnis.
Fancy
Fancy / LRT televizijos laidos „Gyvenimas“ kadras

Sunku būtų rasti žmogus, kuris bent kartą nebūtų girdėjęs žinomos dainos „Flames of Love“ muzikos. Laikas gal ir paliko pėdsaką Fancy išvaizdoje, bet charizmos užgesinti nepajėgė. Į madą sugrįžus disko muzikai, didžiausiose Europos, Amerikos ir net Australijos arenose vėl pasirodė garsiausi šio žanro atlikėjai. Gerbėjai kaipmat paskendo visažinio interneto platybėse naršydami disko legendos biografiją ir ieškodami atsakymų, ką gi pastaraisiais metais darė šis scenoje vis dar smagiai judantis 70-metis.

VIDEO: Fancy – „Flames of Love“

Daininkas Fancy, kurio tikras vardas Manfredas Aloisas Segiethas, gimė 1946 m. liepos 7 d. Miunchene. Jo tėvas, griežto charakterio emigrantas iš Ispanijos, praktikuojantis katalikas, draudė sūnui klausytis muzikos, nes manė, kad ji daro neigiamą įtaką. Kad berniukas užaugtų doras žmogus, jį atidavė į vienuolių kapucinų mokyklą. Pats Fancy gerbė savo mokytojus, kurie gyveno kukliai, o elgėsi spartietiškai. Čia galiojo griežtos taisyklės dėl aprangos ir ypač elgesio. Tarkim, sėdint prie pietų stalo nebuvo galima pratarti nė žodžio.

Jo tėvas, griežto charakterio emigrantas iš Ispanijos, praktikuojantis katalikas, draudė sūnui klausytis muzikos, nes manė, kad ji daro neigiamą įtaką. Kad berniukas užaugtų doras žmogus, jį atidavė į vienuolių kapucinų mokyklą.

Mokslai dainininkui sekėsi gerai, labiausiai jam patiko piešimas, muzika ir sportas. Fancy sako, kad vienuolynas suformavo tvirtą jo charakterį. Ryžtą, drąsą, užsispyrimą bei nuolankumą vokiečiui nuo mažų dienų diegė vienuoliai.

12-metis Manfredas pradėjo brazdinti gitara, sulaukęs 14 m. jis paliko vienuolyno mokyklą ir įstojo į humanitarinę gimnaziją. Bėgant metams tėvo charakteris nesuminkštėjo, jis draudė sūnui bendrauti su merginomis, su kitais vaikais žaisti kieme. Vis dėlto juos siejo ypatingas ryšys – dainininkas savo gimdytoją iki pat mirties vadino geriausiu savo draugu.

Iš pradžių Fancy dirbo durininku, bet laisvalaikiu dirbo įvairiose roko grupėse, kur ir susipažino su ne viena to meto įžymybe.

„Pradžioje ėmiausi prodiusavimo ir rašiau dainas kitiems atlikėjams. Ši veikla man puikiai sekėsi. Taip 1967 m. savo studijoje susipažinau su amerikiečių legenda Jimiu Hendrixu, – prisiminimais dalijasi Fancy. – Deja, mūsų draugystė tetruko trejus metus. Įrašėme kelias mano jam sukurtas dainas ir tada Jimis mirė. Pamenu, kartą prasitariau jam apie slaptą savo svajonę įrašyti disko dainą. Jis liepė vieną dieną taip ir padaryti.“

Pokalbis su vokiečių disko legenda apie scenos užkulisius, priklausomybes ir ateities planus – laidos „Gyvenimas“ reportaže. Reportažą žiūrėkite nuo 35.25 min. atžymos.

VIDEO: LRT televizijos laida „Gyvenimas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius