Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Vyriausybė skyrė premijas dvylikai kultūros ir meno pasaulio atstovų

2012 metais už nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui Vyriausybė skyrė dvylika kultūros ir meno premijų. Šalies kultūros ir meno premijų laimėtojus atrinko ir Ministrų kabinetui pristatė muzikologo Jono Bruverio vadovaujama komisija.
Serialo „Mano mylimas prieše“ herojai sugrįžta pas žiūrovus
Antanas Šurna / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad Kultūros ir meno premijos skirtos fotožurnalistui, kraštotyrininkui Bernardui Aleknavičiui,  žurnalistei Nijolei Angelei Baužytei,  keramikos dailininkui Rytui Jakimavičiui,  vertėjui Laimantui Jonušiui, poetui Robertui Keturakiui, aktoriui ir režisieriui Albinui Kėleriui, dailininkui Galiui Kličiui, grafikei Elvyrai Katalinai Kriaučiūnaitei, kino režisieriui Gyčiui Lukšui, kultūros tyrėjui Vytautui Rubavičiui,  teatro ir kino aktoriui Antanui Šurnai ir Kauno styginių kvartetui (Karolinai Beinarytei, Daliai Terminaitei, Eglei Lapinskei, Sauliui Bartuliui).

Kultūros ir meno premijas Vyriausybė įsteigė 1997 metais. Premijos dydis – 44 200 litų. Menininkų kūrinius vertina Meno premijų komisija, atsižvelgdama į Lietuvos kultūros ir meno tarybos, Meno kūrėjų organizacijų asociacijos pasiūlymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius