-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 23

Yukio Mishimą pražudė idėjos: kaip vienas garsiausių japonų rašytojų gyvenimą baigė harakiri

Vienas garsiausių Japonijos rašytojų Yukio Mishima dažnai būdavo vaizduojamas ant žurnalų viršelių su baltu kendo kostiumu ir tradiciniu japonų drabužiu hakama, laikantis kataną – tradicinį samurajų kardą. Rašytojas buvo aršus japonų tradicijų gynėjas ir po nepavykusio bandymo įvykdyti perversmą savo gyvenimą baigė tarsi tikras samurajus.
Yukio Mishima
Yukio Mishima / „Wikimedia Commons“ nuotr.

Tikrasis jo vardas buvo Kimitake Hiraoka. Kadaise jis buvo garsiausias gyvas Japonijos rašytojas, kol 1970 m. lapkričio 25 d. įžengė į kariuomenės bazę Tokijuje, pagrobė jos vadą ir bandė įvykdyti valstybės perversmą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius