Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Festivalis „Galapagai/Roko naktys“ subūrė rekordinę roko mylėtojų minią

Nuo penktadienio Zaraso saloje skamba rokas ir linksminasi tūkstančiai gyvos muzikos gerbėjų – devintą kartą visus dalyvius čia sutraukė festivalis „Galapagai/Roko naktys“. Šių metų festivalis, anot organizatorių, išsiskiria didžiausiu susirinkusių žiūrovų skaičiumi ir garsiausiais atlikėjais per visą festivalio istoriją.
Publika
Publika / Linos Pankratjevaitės nuotr.

Devynerius metus vykstančios „Roko naktys“ taip vadinsis jau nebeilgai. Nuo kitų metų festivalis oficialiai keičia pavadinimą. Dešimtąjį gimtadienį lemtingaisiais 2012 metais švęsiančios ,,Galapagai/Roko naktys“ kitąmet bus pakrikštytos tiesiog ,,Galapagų“ vardu.

Pasak festivalio organizatoriaus Algirdo Barniškio-Blėkos, „pavadinimą buvo nuspręsta keisti todėl, kad visgi dabar yra XXI amžius ir rokas keičiasi“. Naujojo pavadinimo idėja sukurta pasitelkus šūkį ,,Rock is beautiful“ (rokas yra gražus) tam, kad įvairūs žmonės, kurie tokios muzikos prisibijodavo, sužinotų, kad iš tikrųjų tai yra grožis.

„Apskritai pats žodis muzika jau yra gražu. ,,Galapagai“ skamba gan žaismingai, toks pavadinimas labiau traukia šeimas ir kitokią publiką“, – sprendimą keisti festivalio pavadinimą aiškino jo organizatorius.

Linos Pankratjevaitės nuotr./Grupės Happyendless koncertas
Linos Pankratjevaitės nuotr./Grupės „Happyendless“ koncertas

Paklaustas, su kokiais sunkumais teko susidurti, organizuojant šių metų festivalį, A. Barniškis išskyrė muzikantų įgeidžius.

„Kuo žinomesnis atlikėjas, tuo didesni reikalavimai. Juo labiau, kad šioje saloje nėra labai ypatingos infrastruktūros, todėl galbūt viena pagrindinių problemų yra atlikėjų reikalavimai. Kai festivalyje groja 35 grupės ir yra 4 scenos, kiekvienas sunkumas yra sudėtingiau įgyvendinamas. Bet kol kas matau, kad eilės Zarasų mieste yra didžiulės, – plūstančiais festivalio dalyviais džiaugėsi A.Barniškis. – Šių metų festivalis išsiskiria žiūrovų kiekiu ir žinomiausiais atlikėjais per visą mūsų istoriją. Galbūt net per šių metų festivalių istoriją.“

Iš tiesų, jau pirmąją festivalio dieną nuobodžiaujančių nebūtum nei su žiburiu radęs. Mat čia muzika skambėjo kiaurą parą, o draugišką atmosferą palaikė dauguma festivalio dalyvių.

Taip pat, nebūtų galima nepaminėti ir prie „Galapagų/Roko naktų“ smarkiai prisidėjusių savanorių. Jie ne tik paslaugiai žarstė informaciją apie festivalį, bet ir bet kokiu paros metu noriai padėdavo kiekvienam prašančiam pagalbos.

Linos Pankratjevaitės nuotr./Festivalio svečių autografai gerbėjams
Linos Pankratjevaitės nuotr./Festivalio svečių autografai gerbėjams

Ypatingu festivalio svečių dėmesiu buvo apdovanoti didžiojoje scenoje groję lietuvaičiai „Skamp“, grupė „Blaze Bayley“, o vakaro vinimi pripažinti švedai „Pain“ bei pirmosios dienos koncertą didžiojoje scenoje užbaigę „Happyendless“. Pastarieji daugumą nustebino neįprasta scenine kultūra.

Dosnusis grupės vokalistas ne tik apdovanojo publiką mesdamas jiems vienetinius „Galapagų“ marškinėlius, bet ir atlikdamas hitais tapusias dainas. Beje, atsisveikindama grupė netuščiažodžiavo: „Mes esam blogi berniukai „Happyendless“, bet turime dideles širdis ir atiduodam jas jums. Iš jūsų gauname labai daug.“

Po „Happyendless“ koncerto linksmybės persikėlė į LOFTO sceną, kur pirmąją festivalio dieną užbaigė elektroninės muzikos atstovai „Metal on Metal“.

Linos Pankratjevaitės nuotr./Grupės BIX koncertas
Linos Pankratjevaitės nuotr./Grupės „BIX“ koncertas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius