-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Repo autoritetų viešnagė „Galapaguose/Roko naktyse“ – ar išvysime Svarą ilgais plaukais?

Rugpjūčio 5–6 dienomis Zaraso salą okupuosiantis festivalis „Galapagai / Roko naktys 2011“ tęsia kiečiausių lietuviškos scenos vilkų transformacijas – roko marškinėlius renginyje pasimatuos ne tik „Skamp“ trijulė, bet ir Lietuvos hiphopo pasididžiavimu vadinami „G&G Sindikato“ smogikai. Reperiai, nespjaunantys į roko muziką, festivalio lankytojus šokdins pasitelkę būgnus ir gitaras.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Nesame tokio repo, koks grojamas MTV ir kituose populiariuose TV kanaluose, grupė. Plačiąja prasme esame tikra rokenrolo grupė, ir mūsų vieta yra ten, kur renkasi geri žmonės ir groja gera muzika. Publiką, kuri dar nėra mačiusi mūsų koncerte, nustebinsime savo per 15 metų neišblėsusia energija – taškysimės taip, kad ežero vanduo pradės banguoti. O ar bus daug gitarų, būgnų, ir ar Svaras vėl bus su ilgais plaukais kaip senais laikais, visi pamatys vietoje“, – intriguoja „G&G Sindikato“ narys Kastytis Sarnickas-Kastetas.

Reperis prisiminė, kad prieš penkerius metus grupė jau yra dalyvavusi „Roko naktyse“, kai šis festivalis dar vyko Plateliuose. „Mus buvo pasikvietusi grupė BIX, su kuria atlikome tris „gabalus“. Įspūdžiai buvo patys geriausi – smagi publika, Vitalijus Kairiūkštis pjaustė benzopjūklu pianiną, o mes su Viktoru Diawara pirmoje eilėje purtėme galvas pagal SBS „Mėnulio šviesą“, – pasakojo Kastetas.

Atlikėjas prisipažino, kad „Galapaguose / Roko naktyse 2011“ labiausiai laukia Blaze‘o Bayley pasirodymo. „Esu senas „Iron Maiden“ gerbėjas, tad bus smalsu pamatyti, kokios formos yra buvęs jų vokalistas. Neabejoju, kad sceną gerai sudrebins ir „Guano Apes“ – smagu, jog tokio lygio grupė aplankys Lietuvą. Laukia tikra rokenrolo fiesta“, – mintimis dalijosi „G&G Sindikato“ narys.

Prieš penkiolika metų savo istoriją pradėję „G&G Sindikato“ smogikai yra išleidę penkis albumus, kurie parduoti daugiau nei 50 tūkst. kopijų tiražu. Grupės kūriniai, tokie kaip „Tomas“, „1'az Kraujaz“, „Vokiečių gatvė“, „Muzika, kuri saugo“ ir kiti sukėlė didelį ažiotažą Lietuvos radijo stotyse ir tapo hitais, įtvirtinę „G&G Sindikato“, kaip hiphopo kultūros autoritetų, vardą.

Anot muzikos kritikų, „G&G Sindikato“ penkeriukė verta pagarbos ne tik už nuoširdumą scenoje bei už jos ribų, tačiau ir už intelektualius kūrinių tekstus, kurie neretai sukelia skandalų ir kelia aikštėn nepatogiausias socialines problemas, realų žmonių gyvenimą, jausmus ir jų emocijas. Ne veltui grupės dainų žodžiai naudojami net raiškiojo skaitymo konkursuose.

Grupė, kurios  branduolį, be Kasteto, sudaro Svaras, Pushaz, triskart Lietuvos DMC čempionu tapęs DJ Mamania bei prodiuseris Donciavas, kuriantis muziką daugeliui lietuvių hiphopo atlikėjų, ne tik rengia koncertus Lietuvoje ir užsienyje, bet ir dalyvauja įvairiuose muzikiniuose projektuose – nuo bendrų pasirodymų su operos atlikėjais ir muzikos filmams kūrimo iki koncertų džiazo festivaliuose.

Apie festivalį

Rugpjūčio 5–6 d. Zaraso saloje vyksiančiame tarptautiniame festivalyje „Galapagai / Roko naktys 2011“ iš viso pasirodys per 30 grupių. Didžiausia šiemetinio renginio pažiba – žymiausia grupė festivalio istorijoje,  Vokietijos rokerių ketveriukė „Guano Apes“.

Festivalyje pasirodys ir melodingojo metalo žvaigždės „Pain“ (Švedija), buvęs „Iron Maiden“ vokalistas Blaze Bayley (Didžioji Britanija), „Lacson“ (Didžioji Britanija, Šveicarija), „Bedwetters“ (Estija), „Trendkill Method“, „Triana Park“, „Cacophonics“ (visos – Latvija), „Thundertale“, „Freaks on Floor“, „Soul stealer”, BIX,  „Happyendless”, „Metal on Metal“, „No DJs“, „Rebelheart“, „AC/DC Tribute.lt“, IR, „Sportas“, „Arbata“ (visos – Lietuva), „Mirramaze“ (Norvegija), kiti atlikėjai. Iš viso festivalyje koncertuos net 34 grupės.

Be muzikinės dalies, „Galapagai / Roko naktys 2011“ pasiūlys ypač turiningą pramoginę programą – sportiniai, kultūriniai, meniniai, pažintiniai ir kitokie užsiėmimai, subalansuoti įvairiausio amžiaus lankytojams, bus siūlomi daugiau nei trisdešimtyje pramogų erdvių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius