Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalia Grybauskaitė mokytojui Donatui Kriukui įteikė Meilės Lukšienės premiją

Tarptautinės mokytojų dienos proga Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo Meilės Lukšienės premijos įteikimo ceremonijoje ir apdovanojo šių metų laureatą Donatą Kriuką.
Dalia Grybauskaitė ir Donatas Kriukas
Dalia Grybauskaitė ir Donatas Kriukas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nuo 2008 metų Vilniaus Salomėjos Nėries gimnazijoje technologijų mokytoju dirbantis Donatas Kriukas skatina mokinių kūrybiškumą, pilietiškumą ir iniciatyvumą. Jis taip pat aktyviai dalyvauja visuomeniniame gyvenime, europiniuose ugdymo projektuose, nuolatos kelia kvalifikaciją ir savo žiniomis dalinasi su kitais pedagogais.

„Mokytojams tenka ypatinga misija – ugdyti jaunąją kartą ir užauginti išsilavinusius, dorus ir laisvus piliečius. Svarbu, kad mūsų tautinės mokyklos pradininkės Meilės Lukšienės darbą sėkmingai tęsia jauni mokytojai. Pasitelkdami kūrybiškumą ir šiuolaikines technologijas, jie kuria pažangią mokyklą ir paskatina savo mokinius būti pilietiškus, siekti žinių ir rodyti iniciatyvą“, – sakė prezidentė.

Pasak Prezidentės, Meilei Lukšienei rūpėjo, kad Lietuvos mokykla atitiktų geriausius Vakarų valstybių standartus, bet išliktų savita ir sava – padedanti mokiniui įleisti šaknis į savo žemę, perprasti ir išgyventi jos istoriją, pažinti visų čia gyvenančių tautų kultūrą ir papročius.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Donatas Kriukas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Donatas Kriukas

Prezidentės teigimu, tokioje mokykloje svarbiausias vaidmuo tenka mokytojui. Šiuolaikinis mokytojas – ir autoritetas, ir draugas, turintis įskiepyti mokiniams tikėjimą savimi, smalsumą ir darbštumą, meilę gyvenimui ir Tėvynei. Todėl tik stipri ir šviesi, savo darbui pasiaukojusi asmenybė gali juo būti.

Prezidentė padėkojo visiems Lietuvos mokytojams, kurie rūpestingai priima kiekvieną savo mokinį ir padeda jam atrasti tikrąjį pašaukimą, kurie ugdo patriotišką, sumanią ir pasiruošusią mokytis visą gyvenimą jaunąją kartą.

Šiais metais į Meilės Lukšienės premiją pretendavo 25 mokytojai. Laureatą išrinko Premijos skyrimo komisija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius