Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kultūros projektams Kaune savivaldybė skirs 1,7 mln. litų

Kauno miesto savivaldybė patvirtino pagrindinių šių metų kultūros projektų, kuriems bus skiriamas finansavimas, sąmatą. Tam paskirtus 1,7 mln. litų išsidalins žinomi festivaliai ir profesionaliojo meno renginiai, jaunieji menininkai.
Koncerto akimirkos
Pažaislio muzikos festivalis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno miesto savivaldybės teigimu, parama šiemet bus skiriama ne vienam gerai žinomam renginiui – kaip Kauno tekstilės bienalei, Pažaislio muzikos festivaliui, festivalims „Kaunas jazz“, „Operetė Kauno pilyje“ ir „Kaunas Photo“.

Buvo patenkinti 32 iš 43 dėl dalinės paramos paraiškas pateikusių renginių organizatorių prašymai, jie turėtų išsidalinti 900 tūkst. litų, nurodoma savivaldybės pranešime.

Dar pusė milijono litų skirta viešosioms kultūros įstaigoms, kurių dalininkė yra Kauno miesto savivaldybė. Šie pinigai atiteks Pažaislio kultūros ir turizmo centrui, „Girstučio“ kultūros ir sporto centrui, Kauno kino studijai, Kauno mažajam teatrui.

Apie 300 tūkst. litų atiteko jauniesiems menininkams, mėgėjiško meno projektams, ne biudžetinės profesionaliojo meno įstaigoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius