Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvė fotomenininkė Violeta Bubelytė tapo festivalio Madride atradimu

Madride birželio 4 dienos vakarą atidaryta fotomenininkės Violetos Bubelytės paroda „Autoportretai“.
Akirmirka iš parodos atidarymo
Akirmirka iš parodos atidarymo / Organizatorių nuotr.

Ši ekspozicija Lietuvos fotomenininkų sąjungos ir Lietuvos ambasados Ispanijoje pastangomis įtraukta į pagrindinę tarptautinio PHotoEspaña festivalio programą. Be to, kūrėja iš Lietuvos tapo išskirtine šio prestižinio festivalio dalyve – vienas jos darbų naudojamas 2013 metų PHotoEspaña plakate, katalogo viršelyje, programose, kvietimuose.

PHotoEspaña festivalio generalinis komisaras Gerardo Mosquera pabrėžė, kad V.Bubelytės paroda – išskirtinė ir vienetinė, kūriniuose atskleidžiama individualybė ir vidinis pasaulis. Žiniasklaidos atstovai prognozuoja, kad paroda „Autoportretai“ taps vienu svarbiausių festivalio įvykių, pačią autorę vadino netikėtu atradimu.

Į parodos atidarymą nacionaliniame Romantizmo muziejuje atvyko per šimtą žiniasklaidos, kultūros, diplomatinio korpuso ir lietuvių bendruomenės atstovų. „Esame patenkinti, kad lietuvės menininkės kūryba užėmė tokią svarbią poziciją PHotoEspaña  festivalyje“, sako Lietuvos ambasadorė Ispanijoje Audra Plepytė. Diplomatė pažymėjo, kad Lietuva – viena iš nedaugelio užsienio šalių, kurių ambasados užmezgė tokį glaudų bendradarbiavimą su festivaliu.

Pasak Lietuvos fotomenininkų sąjungos pirmininko Jono Staselio, dalyvavimas viename stambiausių Europoje meninės fotografijos festivalių – didelė garbė, sėkmė ir džiuginantis Violetos Bubelytės kūrybos pripažinimas. Tuo pačiu tai ir Lietuvos fotografijos įvertinimas. „Fotomenininkės V.Bubelytės paroda taip pat yra puiki galimybė Ispanijos ir tarptautinei publikai artimiau susipažinti su daugiametes tradicijas turinčia Lietuvos fotografija, kuriai atstovauja saviti autoriai, ne tik įdomūs šiandien, bet ir svarbūs fotografijos istorijai“, tvirtina sąjungos pirmininkas.

Parodos atidarymo rytą vykusioje spaudos konferencijoje į vieno iš žurnalisto klausimą ar fotografijos buvo kurtos norint ingnoruoti laikmčio draudimus, ar tai kalba apie prarastą viltį autorė atsakė – „Draudimai man nerūpėjo, o fotografijos yra apie ieškomą, bet dar nerandamą viltį“.

Ekspoziciją sudaro 1981-2003 metais sukurti darbai. Paroda veiks iki rugsėjo 15 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius