Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos kultūros sostinėje Palangoje – nacionalinės filharmonijos renginiai

Ketvirtadienį Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje pasirašyta šios didžiausios Lietuvos koncertinės įstaigos ir Palangos miesto savivaldybės bendradarbiavimo sutartis.
Rūta Prusevičiene ir Šarūnas Vaitkus
Rūta Prusevičiene ir Šarūnas Vaitkus / Dimitrijaus Matvejevo nuotr.

Sutartį iškilmingai pasirašė Lietuvos nacionalinės filharmonijos generalinė direktorė Rūta Prusevičienė ir Palangos miesto savivaldybės meras Šarūnas Vaitkus. 

Sutartis ypač aktuali šiemet, Palangai esant Lietuvos kultūros sostine. Pasak Palangos miesto savivaldybės mero Šarūno Vaitkaus, kartu su šiuo itin garbingu titulu Palanga prisiėmė ir didžiulę atsakomybę – reprezentuoti ne tik kurortą, bet ir visą šalį, tinkamai atstovauti visos Lietuvos kultūrai. Tai atitinka ir Lietuvos nacionalinės filharmonijos siekius, tarp kurių, sutarties su Palanga pasirašymo proga, Filharmonijos generalinė direktorė Rūta Prusevičienė itin akcentavo misiją puoselėti Lietuvos muzikinę kultūrą ir muzikos atlikėjų meną, supažindinti Lietuvos klausytojus su savo šalies ir užsienio klasikine bei šiuolaikine muzika, užtikrinant aukštą meninę solistų ir kolektyvų atlikimo kokybę.

Siekdamos plėtoti nacionalinės svarbos kultūros ir meno tradicijas šalys sutarė stiprinti ir plėtoti tarpusavio bendradarbiavimą ir kartu siekti aktualių tikslų: saugoti nacionalinės svarbos kultūros ir meno tradicijas, didinti Palangos kurorto žinomumą ir patrauklumą Lietuvoje ir užsienyje, skatinti kultūros ir meno prieinamumą visų kartų ir socialinių grupių atstovams.

Abipusiai įsipareigota bendradarbiauti inicijuojant kultūros ir meno reprezentacinius renginius, organizuojant bendrus kultūros, meno ir edukacijos renginius ir kitus projektus, kuriais populiarinamas nacionalinės kultūros ir meno paveldas, rengiant ir įgyvendinant bendrus projektus, skirtus nacionalinės kultūros ir meno vertybių puoselėjimui, ieškant finansavimo jungtiniams projektams įgyvendinti.

Palangos meras Š. Vaitkus pabrėžė, jog bendradarbiavimo sutarčiai, kuri buvo pasirašyta šiandien, pritarė Savivaldybės taryba. „Palanga su Lietuvos nacionaline filharmonija bendradarbiauja jau keliasdešimt metų – šios draugystės dėka kurorte, grafų Tiškevičių rūmų terasoje kasmet rengiamas Lietuvos kemerinio orkestro koncertų ciklas „Nakties serenados“, puikiai įsiliejantis į Birutės parko grožį. Palangai tai labai svarbu, nes tokio aukšto meninio lygio renginiai į kurortą privilioja svečių ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio“, – sakė Š. Vaitkus. 

Pasak Palangos kultūros centro direktoriaus pavaduotojo Nerijaus Stasiulio, simboliška jog daugelį metų besitęsianti Palangos bei Lietuvos nacionalinės filharmonijos draugystė bendradarbiavimo sutartimi sustiprinama būtent šiemet, kurortui tapus Lietuvos kultūros sostine. „Įsipareigojome dėti bendras pastangas, kad šalies kultūriniai renginiai projekto „Palanga – Lietuvos kultūros sostinė“ dėka būtų reprezentuojami aukščiausiu lygiu“, – teigė N. Stasiulis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius