Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja skulptūra Vilniuje neš sėkmę ją palietusiems

Sostinėje, Gedimino prospekto ir Vilniaus gatvių sankirtoje, bus atidengta nauja skulptūra – sėkmės simbolis. Jos kūrėjas skulptorius Romas Kvintas kol kas neatskleidžia, ką vaizduos 40 cm dydžio bronzos bareljefas.
Skulptorius Romas Kvintas
Skulptorius Romas Kvintas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Jis kartu su skulptūros iniciatore Živile Glaveckaite tiki, kad miestui naujas objektas, kurį gyventojai ir svečiai galės paliesti, suteiks žaismingumo ir taps traukos objektu.

„Aš pats tikiu sėkme. O jei mieste bus kūrinys, kurį palietus galbūt pradės labiau sektis, kodėl jo nepaglosčius? Tai – daug geriau, nei po to galvoti: „O galėjau...“ Visiems svarstantiems apie savo verslą ar jį jau kuriantiems ir trokštantiems sėkmės palinkėčiau dviejų dalykų: turėti svajonę ir tikėti ja“, – kalbėjo apie 10 skulptūrų ir keliolika bareljefų Vilniui sukūręs menininkas.

„Kai ateinantį sekmadienį [birželio 30 d. – red. past.] atidengsime Vilniaus sėkmės ženklą, pirmuosius jį paliesti pakviesime jaunus naujų įmonių įkūrėjus. Jiems labiausiai reikia sėkmės. Tikimės, kad kūrinys pritrauks žmonės, norinčius ką nors keisti savo gyvenime, besiimančius iniciatyvos, rizikuojančius ir atsakingus“, – pridūrė pasirengimu atidarymo ceremonijai dabar besirūpinanti Ž. Glaveckaitė.

R. Kvintas savo kūrybos kryptį apibūdina kaip klasikinę. Jo rankose atgimė legendinis gydytojas, Aiskaudos prototipas Cemachas Šabadas Rūdininkų skvere, rašytojas Romainas Gary J. Basanavičiaus gatvėje, poetas Adomas Mickevičius jo vardo bibliotekoje Trakų gatvėje ir kiti žinomi ir nežinomi žmonės, tokie kaip mergaitė su skėčiu, puošianti fontaną R. Kvinto kieme miesto senamiestyje, ar Chlojė Lietuvos banko būstinėje.

„Pagrindinė mano kūrybos tema – žmogaus kūnas. Manau, jos man ir pakaks visam gyvenimui“, – atskleidė skulptorius, leisdamas nuspėti, kad naujasis jo darbas taip pat – žmogaus kūno dalis.

R. Kvintas juokėsi paklaustas, ar jo kūriniui – sėkmės simboliui – kas nors pozavo. „Į savo vis pasižiūrėdavau... Skulptūroje, tiesa, šiek tiek padidinau, padailinau...“, – paslaptingai šypsojosi kūrėjas.

Vilniaus miestą šiandien puošia daugiau kaip pusšimtis įvairių skulptūrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius