-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjus daugiau kaip 120 metų nuo Vincento van Gogho mirties dienos šviesą išvydo dar nematytas jo paveikslas

Daugiau kaip 120 metų po Vincento van Gogho mirties, į dienos šviesą ištrauktas olandų dailininko anksčiau nematytas paveikslas. Kad tai olandų dailininko darbas paaiškėjo po dvejų metų tyrimo.
Praėjus daugiau kaip 120 metų nuo Vincento van Gogho mirties dienos šviesą išvydo dar nematytas jo paveikslas.
Praėjus daugiau kaip 120 metų nuo Vincento van Gogho mirties dienos šviesą išvydo dar nematytas jo paveikslas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia CNN, Van Gogho muziejus Amsterdame, kuriame sukaupta didžiausia pasaulyje V. van Gogho tapybos darbų ir piešinių kolekcija, pirmadienį pranešė, kad buvo rastas naujas menininko paveikslas pavadinimu „Saulėlydis prie Montmajour“.

„Tokio reikšmingo atradimo nepasitaikė per visą Van Gogho muziejaus istoriją“, – tvirtino muziejaus direktorius Axelas Rugeris.

Anot BBC, paveikslas ilgus metus praleido norvegų kolekcininko palėpėje. Tai yra pirmasis V. van Gogho paveikslas nuo 1928-ųjų, kai randama viso dydžio drobė.

V. van Gogas, kaip manoma, šį gana didelį paveikslą pabaigė 1888 m. – dveji metai prieš mirtį. „Šis laikotarpis – jo meninių pasiekimų kulminacija“, – teigė .Rugeris.

Paveiksle vaizduojama Arles vietovės Prancūzijos pietuose kraštovaizdis. Būtent čia V. van Goghas tuo metu dirbo, pranešė muziejus.

Nuo rugsėjo 24-osios paveikslą bus galima išvysti muziejuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius