-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Premjeras A.Butkevičius atidengė skulptūrą akademikui A.J.Marcinkevičiui

Ketvirtadienį ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius dalyvavo skulptūros profesoriui Algimantui Jonui Marcinkevičiui atidengimo ceremonijoje.
A.Marcinkevičius
A.Marcinkevičius / Santariškių klinikų nuotr.

„Viena iškiliausių Lietuvos medicinos pasaulio asmenybių A.J.Marcinkevičius savo darbais atvėrė duris į modernią kardiochirurgiją, suteikdamas gyvenimo viltį tūkstančiams sunkių ligonių.  (...) Akademikas pradėjo naują medicinos epochą Lietuvoje. Žinia apie Vilniuje kardiochirurgo ir jo komandos daromas sudėtingas operacijas sovietmečiu įveikė geležinę uždangą ir išgarsino pasaulyje lietuvišką chirurgijos mokyklą“, ­– kalbėjo premjeras.

Šiemet sukanka 50 metų, kai A.J.Marcinkevičius atliko pirmąsias Lietuvoje atviras širdies operacijas naudodamas hipotermiją ir dirbtinę kraujotaką.

Anot Vyriausybės vadovo, charizmatiškas, profesijai pasišventęs profesorius dosniai dalijosi savo talentu su jaunąja karta ir padarė viską, kad jo pradėti darbai įgytų dar platesnį užmojį.  Šiandien toli už Lietuvos ribų vertinama Vilniaus širdies ir kraujagyslių chirurgijos mokykla, garsiai skamba naujų jos lyderių vardai. 

Šiais metais Anapilin iškeliavęs profesorius A.J.Marcinkevičius – gydytojas kardiochirurgas, širdies chirurgijos ir organų transplantacijos pradininkas Lietuvoje. Šiemet sukanka 50 metų, kai A.J.Marcinkevičius atliko pirmąsias Lietuvoje atviras širdies operacijas naudodamas hipotermiją ir dirbtinę kraujotaką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius