Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautinė ekspertų komisija Lietuvos muzikos ir teatro akademijos veiklą įvertino teigiamai

Lietuvos muzikos ir teatro akademijai (LMTA) pateiktos šiais metais vykdyto institucinio veiklos vertinimo išvados: tarptautinė ekspertų komisija, nagrinėjusi Akademijos veiklą, ją įvertino teigiamai, pabrėždama išskirtinę institucijos brandą ir reikšmę Lietuvos kultūriniame gyvenime.
Lietuvos muzikos ir teatro akademija
Lietuvos muzikos ir teatro akademija / LMTA nuotr.

LMTA veikla buvo nagrinėjama pagal keturias veiklos sritis: strateginį planavimą ir valdymą, studijas ir mokymąsi visą gyvenimą, mokslo ir meno veiklą, poveikį regionų ir visos šalies plėtrai. Vertinimą organizavo Studijų kokybės vertinimo centras (SKVC). Ekspertų ataskaitoje teigiama: „Akademija yra unikali Lietuvos aukštojo mokslo įstaiga, kurios vaidmuo propaguojant menus ir perteikiant geriausią tarptautinę praktiką ypač svarbus – jis didina pačios institucijos ir Lietuvos reputaciją konkrečiose studijų srityse. Akademija turi didžiulį potencialą, yra užsitarnavusi palaikymą ir populiarumą“.

Išskirtinai teigiamai įvertinti tarptautinės LMTA veiklos pasiekimai – aktyvus dalyvavimas Europos aukštojo mokslo erdvės kūrimo, susijusio su muzika, procesuose, darbas Europos konservatorijų asociacijoje (Association Européenne des Conservatoires, AEC) ir Europos meno institutų lygoje (ELIA). Atkreiptas dėmesys į inovacijas doktorantūros studijose, aktyvų bendradarbiavimą su muzikos mokyklomis, jaunų akademijos darbuotojų energiją, iniciatyvumą bei jiems teikiamą dalykinę patyrusių darbuotojų paramą. Didelį įspūdį ekspertams padarė ir neseniai atidarytas Audiovizualinių menų industrijos inkubatorius (AMII) – iniciatyva, suteikianti galimybių kurti inovatyvias bendradarbiavimo formas su verslo pasauliu.

Vertinimo komisija pateikė vertingų rekomendacijų Akademijos veiklos tobulinimui. Pirmiausia patariama ieškoti galimybių sustiprinti savo korporatyvinę tapatybę, atskiriems padaliniams susitelkiant vienoje vietoje. Tai suteiktų glaudesnio bendradarbiavimo galimybių, padidintų veiklos efektyvumą. Patariama plačiau skleisti ir viešinti institucijos veiklos kokybės stebėsenos duomenis, sukurti savitą mokymosi visą gyvenimą metodiką, išgryninti institucijos bendradarbiavimo ir poveikio visuomenei tikslus, suvokiant, kad Akademijos vaidmuo – ne tik propaguoti meno veiklos rezultatus, bet ir ugdyti visuomenę, formuoti jos meninį skonį.

„Visos LMTA bendruomenės vardu noriu pasidžiaugti šiuo teigiamu ekspertų įvertinimu. Norėčiau pabrėžti, kad teigiamos išvados mums yra patvirtinimas, jog einame teisingu keliu. Esame nusiteikę rimtam ir nuosekliam darbui, sieksime, kad visos Akademijos veiklos sritys tobulėtų, atsižvelgsime į ekspertų rekomendacijas, tobulindami savo veiklą“, – pabrėžė LMTA rektorius prof. Zbignevas Ibelgauptas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius