Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už nuopelnus kultūrai – apdovanojimai Vladimirui Čekasinui, Juozui Budraičiui, Stasiui Povilaičiui ir Donatui Katkui

Pirmadienį, minint Pasaulinę kultūros dieną, paskelbta, kokioms iškilioms kultūros asmenybėms nuspręsta skirti apdovanojimus „Už nuopelnus Vilniui ir Tautai“. Medaliais bus apdovanoti muzikas ir pedagogas Vladimiras Čekasinas, aktorius Juozas Budraitis ir dainininkas Stasys Povilaitis. Per iškilmingą apdovanojimo ceremoniją, kuri numatyta gegužės pabaigoje, medalis bus įteiktas ir maestro Donatui Katkui (jam apdovanojimas paskirtas anksčiau, bet dar nebuvo įteiktas).
Stasys Povilaitis
Stasys Povilaitis / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

V.Čekasinas – saksofonistas, kompozitorius, pedagogas, klarnetininkas ir multiinstrumentalistas. Tai viena ryškiausių Lietuvos džiazo asmenybių, formavusi ir dariusi įtaką šalies džiazui ir visai muzikai.

Iškilaus muziko kandidatūrą apdovanojimui pateikė Lietuvos džiazo federacija. Kaip teigiama jų pateiktoje rekomendacijoje, viena svarbiausių V.Čekasino veiklos sričių, be nuolatinio muzikavimo, yra pedagoginė veikla.

Lietuvos kinematografininkų sąjungos siūlymu apdovanojimas „Už nuopelnus Vilniui ir Tautai“ skirtas žinomam kino ir teatro aktoriui J.Budraičiui. Jo kūrybinis kraitis – apie šimtas vaidmenų, sukurtų Lietuvos bei užsienio šalių filmuose, pažymėtų premijomis tarptautiniuose festivaliuose, vaidmenys spektakliuose Vilniaus nacionaliniame ir Kauno dramos teatruose. Dar viena svarbi J.Budraičio veiklos sritis – kultūros diplomatija. Jam teko 14 metų aktyviai darbuotis kultūros atašė Lietuvos Respublikos ambasadoje Rusijoje. 

Lietuviškų šlagerių karaliumi tituluojamas ir gyva Lietuvos popmuzikos legenda vadinamas dainininkas S.Povilaitis per 50 metų surengė keliolika tūkstančių koncertų ir išleido 22 solinius albumus. Be to, atlikėjas iki šiol rengia autorines programas ir su jomis keliauja po Lietuvą, taip pat populiarina lietuvišką muziką ir užsienyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius