Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Filmo apie Kauno tarpukario architektūrą konkursas bus skelbiamas iš naujo

Organizacija „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ dar kartą skelbs filmo apie Kauno tarpukario architektūrą sukūrimo konkursą. Šiuo projektu siekiame supažindinti tarptautinę auditoriją su miesto tarpukario architektūros fenomenu. Būsimojo filmo premjera planuojama 2022 m., kai Kaunas taps Europos kultūros sostine.
Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022
Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022 / „Kaunas 2022“ nuotr.

„Tikimės aktyvesnio kūrėjų dalyvavimo ir kūrybiško, konceptualaus pasakojimo apie tarpukario architektūrą, kuris būtų aktualus ir intriguojantis ne tik Lietuvos, bet ir užsienio žiūrovui.

Kvietime sąmoningai nepateikiame detalesnės informacijos apie istorinį kontekstą tam, jog dalyviai turėtų galimybę savarankiškai pasidomėti laikotarpio fenomenu ir patys atrasti siužeto „kabliuką“, kad ir kas tai būtų – asmenybės gyvenimo etiudas ar pastato elementas. Istorinis kontekstas yra svarbus, todėl tikimės, kad tai taps atspirties tašku apmąstyti ir pateikti įdomią interpretaciją“,– pranešime spaudai cituojama „Kaunas 2022“ programos „Modernizmas ateičiai“ kuratorė Viltė Migonytė – Petrulienė.

Pasak jos, svarbu tai, jog filmas būtų įdomus šiuolaikinei auditorijai ir pristatytų Kauno tarpukario modernizmą kaip laikotarpį, įkvepiantį kurti ateities miestą.

Šių metų rugsėjį skelbtas konkursas neįvyko, nes pateikti pasiūlymai, vertinimo komisijos narių nuomone, neatitiko keliamų reikalavimų bei lūkesčių dėl būsimo filmo kokybės, jo potencialo išpopuliarėti ar galimybių varžytis tarptautiniuose kino festivaliuose.

Iš naujo skelbiamo konkurso sąlygos nesikeis. Atnaujintą konkursą planuojama paskelbti dar šiais metais. Filmų kūrėjai turės 2 mėn. pasiūlymams teikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius