-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Kauną sugrįžo „Kiemų šventė“: karantinas netapo kliūtimi burtis bendruomenėms

Į Kauną po metų pertraukos sugrįžo tradicinė „Kiemų šventė“. Tiesa, ne prie vieno bendro stalo Laivės alėjoje, tačiau su įvairiomis veiklomis skirtingose miesto vietose. Įprastai prie bendro vaišių stalo žmones kvietę vieni iš renginio organizatorių „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ šįmet pasiūlė paminėti „Kiemų šventę“ neįprastu būdu.
Į Kauną sugrįžo tradicinė „Kiemų šventė“
Į Kauną sugrįžo tradicinė „Kiemų šventė“ / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Šiais metais kiemu – viena erdve – tapo visas Kauno miestas, o organizatoriai kvietė Kauno miesto erdvėse ieškoti spontaniškų, improvizuotų pasirodymų bei meninių instaliacijų.

Šventiniai renginiai skambėjo prie Soboro, A.Mickevičiaus gatvėje, Laisvės alėjoje prie fontano, Maironio gatvėje, prie Kauno savivaldybės.

Miestiečiams ir miesto svečiams koncertavo „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, KTU pučiamųjų grupė „The BrassBees“, pasirodymus surengė Kauno miesto simfoninis orkestras, šokio teatras „Aura“, šokių trupė „Ulna“, sportuoti kvietė bendruomenė „Šešios trim“,„Stuba“ iš Zapyškio atliko sutartines – per kelias valandas miestas tapo viena didele kultūrine erdve.

Pasak „Kaunas 2022“ bendruomenių programos „Fluxus Labas!“ koordinatorės Simonos Savickaitės, Kauno kultūros įstaigos buvo išsiilgusios bendravimo, noro būti kartu – dauguma iš jų taip pat yra kaimynės, „Kiemų šventės“ metu sutikusios dalintis savo talentais.

Kaip sakė S.Savickaitė, karantino laikotarpis taip pat netapo kliūtimi bendruomenėms ir toliau burtis ir puoselėti draugystę: „Sustiprėjusios ir išaugusios Kauno miesto mikrorajonų bendruomenės dar sausio mėnesį ėmė burtis į virtualius susitikimus, skirtus ne tik stiprinti kaimynų tarpusavio ryšį, bet ir kartu kurti 2022-iesiems, Europos kultūros sostinės titulo metams, skirtą programą.

Projektus tęsia ir „Fluxus Labas!“ laboratorijose jau trečius metus dalyvaujančios Kauno bendruomenės, įvairių sektorių organizacijos, „Kiemų šventės“ metu pristatysiančios savo talentus ir kartu vystomus bendruomeninius verslus, projektus bei veiklas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius