-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jei sienos galėtų judėti. Kortreiko pavyzdys Kaunui

Kaunas išaugo kaip miestas ir 2022 metus pasitiks ryžtingai – pasirengęs bendrauti bei aktyviai tobulėti dalyvaujant Europos iniciatyvose. Prisijungęs prie UNESCO kūrybinių miestų tinklo kaip dizaino miestas, Kaunas įsitraukė į miestų partnerių veiklas ir, pritaikydamas tvarius urbanistinius sprendimus, bendradarbiauja su miestais-partneriais.
Kortreiko įmonė „AVC Gemino“ sukūrė novatorišką sienų ir durų sprendimą erdvėms
Kortreiko įmonė „AVC Gemino“ sukūrė novatorišką sienų ir durų sprendimą erdvėms / Kaunas 2022 nuotr.

Vienas jų – už 1777 kilometrų įsikūręs Kortreiko miestas Belgijoje. Artimiausius metus Kortreikas ir Kaunas praleis ieškodami sąlyčio taškų per dizaino prizmę, o 2022 metais „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ programoje išvysime parodą, pristatančią „Designregio Kortrijk“ sukurtą Dizaino inovacijų programą „5X5®“ metodą, sujungiančią kokybiškų produktų, paslaugų ir tvaraus dizaino kūrėjus.

Virš 40 kompanijų išbandė „5X5®“ metodą ir įgyvendino nestandartinių iššūkių bei inovacijų kupiną programą, sujungiančią visą įmonės komandą su dizaineriais ir diegiančią dizainu paremto mąstymo vertybes.

Viena iš jų – pokyčiams nusiteikusi Kortreiko įmonė „AVC Gemino“, kuri, įkvėpta bendradarbiavimo su dizaino ekspertu, sukūrė novatorišką sienų ir durų sprendimą erdvėms „SPACE-R.“

Apie šį projektą, jo tikslus bei procesus pasakoja vykdantysis vadovas Dominiek Callewier ir „5X5®“ programos iniciatyva į darbus įsijungęs dizaineris Roel Vandebeek.

„SPACE-R“ – modulinė profilių, sukuriančių pertvaras, sistema, kurios pagrindinę savybę dizaineris įvardina „apsauga nuo ateities“ – ši, iš pažiūros keistai įvardinta tvarumo savybė, iš tiesų yra lyg žaidimų aikštelė erdvėse.

Visą procesą prižiūrėjo „5X5®“ konsultantas, kiekviename projekto etape padėjęs dalyviams bei motyvavęs ieškoti stipriųjų kūrėjų savybių. O jeigu sienos būtų lankstesnės? Tokį klausimą klientams užduoda kūrėjai.

Kaunas 2022 nuotr./Kortreiko įmonė „AVC Gemino“ sukūrė novatorišką sienų ir durų sprendimą erdvėms
Kaunas 2022 nuotr./Kortreiko įmonė „AVC Gemino“ sukūrė novatorišką sienų ir durų sprendimą erdvėms

Norite suderinti skirtingo pločio stiklus? Integruoti medines dalis į sienas ir duris? Su šiuo sprendimu galite ne tik keisti medžiagas, bet ir perkelti sieną. Norite platesnio ofiso? Norite atskirti save nuo kitos erdvės? „SPACE-R” – tobulas sprendimas.

Dizaineris ir „AVC Gemino“ siekė kompromiso ir atrado balansą tarp medžiagų, ekologijos, akustikos ir elegantiško dizaino.

Pastatai tarnauja žmonėms, tad šis sprendimas tampa pastato dalimi ir jį atgaivina. Pastaruoju metu miestuose išaugęs ofiso erdvių skaičius iškėlė vieną pagrindinių problemų, kuriai ir ieškojo sprendimo „5X5®“ programos komanda.

Niekas nežino, kam erdvė bus panaudota po 5 metų, kokie žmonės joje dirbs ir kurs. Tai reiškia, jog produktas privalo judėti kartu su naujais žmonėmis, dirbančiais erdvėje. Pasilik kambarį– pakeisk jo išvaizdą.

„SPACE-R“ kūrėjų komandą neseniai pasiekė netikėta žinia: jų produktas apdovanotas prestižiniu „The Red Dot Award“ prizu – vienu aukščiausių apdovanojimų architektūros ir dizaino srityje, kuris gaunamas sukūrus itin aukštos kokybės, inovatyvų, funkcionalų, lengvo naudojimo ir patrauklaus dizaino produktą.

Sunku patikėti, bet sunkus darbas ir nuolatinis tikėjimas, dizainu paremtas mąstymas ir bendradarbiavimas mus įtikino, jog produktas gali padėti pasauliui tobulėti.

Sulaukėme daug susidomėjimo ir po pandemijos, kuomet vėl galėsime dalyvauti mugėse. Būtinai pasigirsime gautu apdovanojimu – jis pritraukia žmones ir simbolizuoja kolegų pagarbą. Mes jau šiuo metu pastebime didžiulę paklausą mūsų sistemos sprendimui.

Išskirtinis įvykis „AVC Gemino“ vykdytame „5X5®“ projekte – kylantis dizaineris Brecht Lamote, kuris įsitraukė į kiekvieną projekto žingsnį ir, mokydamasis iš kolegų, papildė darbus naujomis perspektyvomis: jis ne tik padėjo sukurti pertvarų sistemą, bet ir įkvėpė komandą darbui sunkiausiais momentais.

Bendrakūrybos sujungta komanda kartu dirba ir po projekto, o jaunasis dizaineris B.Lamote užsitikrino karjerą „AVC Gemino“ kompanijoje, kurioje toliau tobulėja kaip kūrėjas.

Kortreiko miestas 2030 metais siekia tapti Europos kultūros sostine ir kūrėjai džiaugiasi, jog gavus šį titulą jiems atsivertų tokios galimybės, kokias jie mato Kaune.

Visa kūryba – tai dalinimasis patirtimis, kultūra, idėjomis ir mintimis. Tarptautiniai projektai, tokie kaip „5X5®“. Menininkams tai suteikia daug įkvėpimo. Dizaineriams – galimybę dirbti su panašia įmone Kaune. Labai to norėtume.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius