-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaunas – pilnas spalvų ir nuotaikos: švenčiama Laimės diena

Jau antrus metus iš eilės Kaune ir Kauno rajone švenčiama Tarptautinė laimės diena. Šiais metais į tradicine tampančią „Kaunas 2022“ iniciatyvą įsijungė daugiau nei 100 įvairių įstaigų, įmonių, bendruomenių, o šių metų Laimės dienos simboliu pasirinktas laimo vaisius.
Laimės diena Kaune
Laimės diena Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Laimės dienos renginiai prasidėjo nuo ankstaus ryto – Kauno geležinkelio stotyje atvykstančius keleivius sveikino orkestras, o nuo 19 val. čia vyks ir vakarinis koncertas. Vienu metu gros trys atlikėjai – Manfredas, Paulius Kilbauskas ir grupė „Flash Voyage“.

Pabūti kartu ir pasidalinti laime kauniečius kvietė bibliotekos, kaimiškųjų seniūnijų ir miestų bendruomenės, Kauno miesto savivaldybėje vyko nuotaikinga mankšta su „Nuepiko“ trupe, vyko ekskursijos neįgaliesiems, o prekybos centre „Akropolis“ instaliaciją iš citrusinių vaisių kūrė menininkė Jolita Vaitkutė.

Laimės dieną nebuvo pamiršti ir keturkojai, kurie galėjo nemokamai keliauti traukiniais, o šeimininkai su augintiniais buvo pakviesti apsilankyti bibliotekoje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Laimės diena Kaune
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Laimės diena Kaune

Tarptautinė laimės diena šiemet siekta atverti kuo įvairesnes duris.

Tačiau spalvinga diena turėjo rimtą žinutę. Kaip teigia „Kaunas 2022“ vadovė Virginija Vitkienė, šiųmetės Laimės dienos idėja yra apie rimtus ar netgi skaudžius dalykus diskutuoti šventiškame kontekste ir taip patraukti visuomenės dėmesį į labai aktualias, tačiau dažnai nepelnytai primirštas temas.

„Šiųmetis Laimės dienos šūkis „Duok laimei kelią“ atkreipia dėmesį, kad dažnai kultūrinis miesto gyvenimas, o ir viešosios erdvės prieinamos tik jaunam, sveikam žmogui, tačiau tam tikrai visuomenės daliai sunkiai ar visai nepasiekiamas“, – sakė V.Vitkienė.

Tarptautinės laimės dienos proga įvyko seminaras „Prieinamumo kultūra ir menas prieiti: laimės vertos patirtys“, kuriame pranešimus skaitė ir diskutuos meno terapeutai ir kultūros operatoriai iš Italijos, Lenkijos, Olandijos ar kaimyninės gatvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius