-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune prasidėjo Istorijų festivalis

Penktadienio vakarą Ramybės parke krito rudens lapai ir sklandė istorija. Kaune prasidėjo pirmą kartą rengiamas Istorijų festivalis. Iki spalio 24 dienos vyksiančiame festivalyje kauniečiai ir miesto svečiai galės apsilankyti maždaug pusšimtyje įvairių renginių. Festivalio istorijos siekia seniausius laikus ir pasiekia šias dienas.
Kaune prasidėjo istorijų festivalis
Kaune prasidėjo Istorijų festivalis / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Istorijų festivalis penktadienio vakarą prasidėjo senosiose Kauno miesto kapinėse, dabartiniame Ramybės parke.

Muzikinę kantatą „Ramybės. Ramybės...“ (autoriai – Ramybės parką supančių kvartalų gyventojai, rašytoja Daiva Čepauskaitė, kompozitorius Vidmantas Bartulis, dirigentė Danguolė Beinarytė) atliko specialiai šiai progai suburtas „Istorijų choras“. Prie jo prisijungė ir keturių konfesijų šventikai, o parke veikiantys maldos namai festivalio metu kviečia į atvirų durų dienas.

Vėliau festivalis pasklis po visą miestą, jo pasakojimai pasigirs ne tik gatvėse, skveruose, kultūros įstaigose, bet ir kavinėse. Kartu kauniečiai ir miesto svečiai bus raginami dalintis savo istorijomis – festivalio atvirukuose ir festivalio internetinėje svetainėje.

Kiekvieną Istorijų festivalio rytą, dieną ir vakarą kauniečiai ir miesto svečiai bus kviečiami patirti britų menininkės Jenny Kagan interaktyvią šviesos ir garso instaliaciją „Pavėjui“, reaguojančią į savo aplinką – senąsias Kauno kapines.

Spalio 17–24 dienomis festivalio dalyvius pasitiks ir lydės muziejų gidai, teatralai, menininkai, archeologai, istorikai, bendruomenių nariai.

Daug Istorijų festivalio renginių bus atviri ir tiems, kuriems kultūra vis dar sunkiai pasiekiama – pavyzdžiui, angliškai kalbantiems Kauno gyventojams bei žmonėms su įvairiomis negaliomis.

Bene garsiausiai nuskambėsiantis festivalio renginys – „Paskutinis koncertas“, skirtas Kauno geto orkestrui atminti. Kauno kultūros centre sekmadienį skambės Kauno gete groti kūriniai – juos, taip pat ir gete kalėjusio kompozitoriaus Persio Haido sukurtą simfoninį veikalą „Geltonoji fantazija“ atliks Kauno miesto simfoninis orkestras.

Festivalį, skirtą miesto istorijai, organizuoja „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“. Planuojama, kad Istorijų festivalis Kaune taps tradiciniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius