-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaunietis fotografas A.Morozovas: „Kauno gatvėse esu praradęs daugybę mobiliųjų telefonų, bet jis mane traukia savitumu“

Kaune gyvenantis ir dirbantis fotografas Artūras Morozovas kauniečius ir miesto svečius kviečia į parodą „Kauno veidai“. Autoriaus nuotraukose – Kaunas, kuris nėra taip dažnai matomas viešai, nutolęs nuo centrinių gatvių.
Artūras Morozovas
Artūro Morozovo fotografijų parodos „Kauno veidai“ pristatymas / Aliaus Koroliovo / 15min nuotr.

Savaip miestą matantis ir jaučiantis kūrėjas taip pat prisideda prie Kauno – būsimos Europos kultūros sostinės – įvaizdžio. Jis yra vienas iš programos „Kaunas 2022“ ambasadorių.

Praėjusią savaitę Kauno miesto muziejaus Rotušės skyriuje pristatyta A.Morozovo paroda „Kauno veidai“, veiksianti iki kovo vidurio.

„Šį ciklą sukūriau vaikštinėdamas po Kauną. Tai Kaunas, kuris nėra taip dažnai matomas viešai, nutolus nuo centrinių gatvių, nuo lankytinų vietų, apsilankius ir susipažinus su žmogumi, gyvenančiu mikrorajone.

Man, kaip tikram kauniečiui, toks pasivaikščiojimas atrodė gana aiškus, tačiau labai greitai susidūriau su daugybe netikėtumų, siurprizų, atradimų. Fotografija yra tinkamas būdas tirti žmogų ir visuomenę“, – sakė A.Morozovas.

Bevaikštinėdamas po Kauną ir mikrorajonuose kalbindamas žmones Artūras sako pajutęs, jog žmonės yra pasiilgę bendravimo. Fotografas kalbino įvairius žmones – nuo vaikų iki senjorų. Pasak jo, žmonės, gyvenantys mikrorajonuose, yra išsaugoję ypatingą ryšį su savo gyvenamąja aplinka.

„Užtenka užduoti vieną klausimą, ir žmonės atsiveria. Bevaikščiodamas po Kauną supratau, kad egzistuoja miestas, kurio aš visai nepažįstu. Pavyzdžiui, jei mes kalbam apie Petrašiūnus, tai tarsi aišku, kad ten yra kapinės, jachtklubas, R.Kalantos gatvė. Bet kas yra be jų?“ – kalbėjo A.Morozovas.

Greta pagrindinio savo darbo A.Morozovas skiria laiko ir kitai veiklai – programai „Kaunas 2022“.

„Labai šauniai sugalvota iniciatyva, kada ambasadoriaus titulas suteikiamas paprastiems kauniečiams – kaip šiuo atveju man. Aš užaugau Kaune, nuo seno esu papuolęs į įvairias Kauno bendruomenes, tarp jų – ir kultūrines. Man, gerai jį pažįstančiam žmogui, atrodo išskirtinis ir įdomus. Jis man nebuvo nei geras, nei blogas. Esu daugybę mobiliųjų telefonų gatvėse praradęs ir dujų balionėlių išpurškęs, gyvendamas Kalniečių mikrorajone.

Bet jis mane traukė savitumu, nors buvo ir daugiatautis. Čia gali pažinti tikrą tarpukario dvasią, tai – labai modernus, studentiškas ir jaunas miestas“, – sakė kaunietis.

2022 metais Artūras Kauną įsivaizduoja pasikeitusį – sutvirtėjusį, pasitikintį savimi, sustiprėjusius Kauno mikrorajonus.

„Noriu, kad mikrorajonuose atsirastų kultūrinės bendruomenės, kad būtume sujungti į tinklą, dažniau sutiktume vieni kitus. Ir kad miestas nebūtų atskirai padalytos grupės, kad gyventume kaip viena sistema, o to gerieji pavyzdžiai yra piknikas Laisvės alėjoje, Kaune įrengta kiemo galerija.

Noriu, kad išmoktume apie save papasakoti Kauno nepažįstančiam užsieniečiui, ir ne tik apie modernizmo architektūrą, bet ir unikaliu socialiniu aspektu“, – sakė A.Morozovas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius