Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kauno rajono gyventojai: „Su kuo valgomas keksas?“

„Mes norim būti vorais, kurie mezga tinklus“, – sako menotyrininkė, „Kaunas 2022“ kuratorė Daiva Citvarienė, o projekto kūrybinė komanda pradėjo intensyvius susitikimus su Kauno rajono bendruomenėmis.
„Kaunas 2022“ susitikimas su Vilkijos bendruomene
„Kaunas 2022“ susitikimas su Vilkijos bendruomene / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

„Kaunas 2022“ komanda, kviesdama į Europos miesto idėją bei veiklas įsijungti ir kaimiškų seniūnijų gyventojus, jau lankėsi Raudondvaryje, Kulautuvoje, Vilkijoje.

Tai – ne vieninteliai susitikimai, jų bus ir daugiau, apskritai bus išgryninti projektai, kurie iš dalies galės būti finansuojami.

„Kas yra KEKS‘as (Kaunas Europos kultūros sostinė – red. past.) ir su kuo jis valgomas, kaip jis paveiks mūsų gyvenimą ir kas iš to?“ – tokių klausimų sulaukia kuratoriai susitikimuose su Kauno rajono seniūnijų gyventojais.

Iš mūsų kartais juokiasi, kad pasiruošimo darbus pradėjome prieš penkerius metus. Tačiau siekiame didelių pokyčių, todėl jiems reikia laiko.

„Iš mūsų kartais juokiasi, kad pasiruošimo darbus pradėjome prieš penkerius metus. Tačiau siekiame didelių pokyčių, todėl jiems reikia laiko“, – sako D.Citvarienė.

Projekto išskirtinumas jo dvilypume: iki 2022 metų Kaunas privalo tapti miestu, kuris bus matomas visai Europai, tačiau kita jo pusė – jis yra įžemintas ir skirtas vietos žmonėms, bendruomeniškumo skatinimui.

„Siekiame, kad kultūra taptų klijais, tiltu, jungiančiu žmones. Iki 2022 metų mes turime užsiauginti raumenis“, – juokavo D.Citvarienė.

Kultūra šiame projekte turi įvairius veidus. Tai – ne tik muziejai, teatrai ar „aukštasis“ menas, tačiau ir žmonių tarpusavio ryšys, jungimasis į bendras veiklas, idėjų kūrimas ir jų įgyvendinimas.

Taip pat kultūra turi tapti pasiekiamesnė. Tai – ne tik tinkamos komunikacijos reikalas, bet ir naujų formų paieškos.

Itin daug dėmesio projekte skirta bendruomeniškumo skatinimui, dar viena svarbi programa – apie atmintį, mat Kaunas buvęs daugiakalbiu miestu, čia – ir skaudūs žydų istorijos prisiminimai.

„Atmintis daro du stebuklus: keičia žmonių santykius ir keičia santykį su vieta“, – sakė D.Citvarienė.

Susitikimuose Kauno rajone vienas iš tikslų – susipažinti su vietos žmonėmis, bendruomenių atstovais, įvairių įstaigų vadovais ir kartu įsijungti į bendrą „Kaunas 2022“ veiklą.

Pasak projekto rengėjų, ankstyvas pasiruošimas leidžia ne tik pasiruošti 2022 metams – ne mažiau svarbu ir žmonių įtraukimas bei jų suvokimas, kad KEKS‘as turi būti valgomas visiems kartu.

„Tai – ne mūsų komandos, tai viso Kauno miesto ir rajono projektas, mūsų bendras darbas. Programa – didelė, todėl ją skirtingomis programomis ir kitais metais pristatinėsime Kauno rajono gyventojams“, – sakė „Kaunas 2022“ atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius