Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Miegamuosiuose rajonuose galima ne tik miegoti: Šilainių gyventojai pradėjo vasaros sporto maratoną

Kiekvieną vasaros trečiadienį Kauno Šilainių mikrorajono gyventojai kviečiami išjungti televizorius, į šalį padėti mobiliuosius telefonus ir pamiršti socialinius tinklus. Vietoje jų siūlomas aktyvus laisvalaikis stadione.
Nemokamos treniruotės Šilainiuose
Nemokamos treniruotės šilainiuose / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Kaunas 2022“ bendruomenių platforma „Fluxus Labas!“ naujajame Milikonių progimnazijos stadione pradėjo organizuoti mankštas Šilainių mikrorajono gyventojams, taip skatindama ne tik aktyvų gyvenimo būdą, tačiau ir bendruomeniškumą bei kviesdama susipažinti vienus su kitais.

Pasak „Fluxus Labas!“ agentės Šilainių mikrorajone Simonos Savickaitės, tai – pirmoji sporto treniruotė, tačiau ne pirmas renginys Šilainiuose. Pirmadieniais čia vyksta burbulų šventės vaikams, antradieniais – jogos užsiėmimai.

„O nuo šiol kiekvieną trečiadienį – ir sporto užsiėmimai, kuriuos veda šokių studijos „Flash Dance“ treneriai.

Beje, prisijungti kviečiame ne tik Šilainių, tačiau ir kitų mikrorajonų gyventojus. Mūsų – „Labas, Šilainiai“ – tikslas yra suburti aktyvių žmonių bendruomenę, kurie norėtų įgyvendinti įvairias savo veiklas, o sportas – tik viena iš jų.

Norime surasti, pažinti žmones, kurie yra aktyvūs ir išeina iš namų, kurie norėtų prisidėti prie jau veikiančių organizacijų veiklų ir patys jas inicijuoti. Juk Šilainiuose gyvena apie 53 tūkstančiai žmonių, jie – patys įvairiausi, o ir Šilainiai – labai kontrastingi. Kadangi tai yra pirmasis kartas, tad ateityje, žinoma, tikimės sulaukti daugiau norinčiųjų sportuoti“, – sakė S.Savickaitė.

Pati S.Savickaitė taip pat Šilainių mikrorajono gyventoja. Pasak merginos, organizuoti įvairius renginius ir bendrauti su žmonėmis jai patiko nuo vaikystės, todėl, pamačiusi kvietimą prisijungti prie „Kaunas 2022“ bendruomenių platformos iniciatyvų, mergina tą ir padarė.

Artimiausiuose planuose – rudenį įvyksianti pramoginė ir sportinė šventė Šilainių mikrorajone, kurioje ką veikti ras ir senjoras, ir vaikas.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Simona Savickaitė ir Gediminas Piliponis
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Simona Savickaitė ir Gediminas Piliponis

Pirmąją treniruotę Šilainiuose vedęs fizinio rengimo treneris Gediminas Piliponis sako, kad žmonės per mažai juda ir per mažai laiko skiria aktyviam laisvalaikiui.

„Esu dirbęs su įvairiomis žmonių grupėmis, su vaikais, su vyresnio amžiaus žmonėmis. Pirmoje treniruotėje noriu įvertinti atėjusių žmonių fizinį pasiruošimą, jų lygį. Ir juos išjudinti. Žmonės dažnai dirba sėdimą darbą, tad jiems tiesiog reikia liepti judėti“, – kalbėjo treneris.

Šilainiuose jau 13 metų gyvenanti Aida sako, kad čia atėjo vedina smalsumo – pažiūrėti, kaip viskas vyks.

„Sportuoju mėgėjiškai – vaikštau, važinėju dviračiu. Labiausiai nemėgstu bėgimo. Į treniruotę atėjau viena, mat vyras dirba. Ateisiu ir kitą kartą“, – sakė kaunietė.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Šilainių gyventoja Aida.
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Šilainių gyventoja Aida.

Patys idėjos sumanytojai sako, kad vienas iš tikslų – išjudinti ne tik žmones, tačiau ir miegamuosius rajonus, kuriuose, teigia organizatoriai, galima ne tik miegoti. Taip pat – atgaivinti mikrorajonų viešąsias erdves, kurios taptų vietos gyventojų traukos centru.

Iki 2022 metų, kol Kaunas taps Europos kultūros sostine, programos kuratoriai sako itin daug dėmesio skirs bendruomeniškumui: kaimynystės idėjų puoselėjimui, įvairioms veikloms, viešosioms erdvėms.

Edukacinė programa „Fluxus Labas! Bendruomenės laboratorija“ per metus sieks įtraukti skirtingų seniūnijų gyventojus į įvairiausias kultūrines veiklas.

Nuo 2018 iki 2022 metų Kaune ir Kauno rajone tikimasi įkurti apie 40 kūrybinių laboratorijų, vienijančių mikrorajonų ir vietovių gyventojus bendriems kūrybiniams tikslams.

„Fluxus Labas“ laboratorijose gyventojams suteikiamos galimybės diskutuoti, kurti, dalintis idėjomis, klausyti paskaitų bei dalyvauti įvairiose kūrybinėse dirbtuvėse, o ši idėja gimė iš pačių gyventojų reiškiamo poreikio matyti kultūrines veiklas ne tik miesto centre, bet ir mikrorajonuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius