Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„The Roop“ lyderis V.Valiukevičius: Kaunas gali tapti viena geriausių visų laikų Europos kultūros sostinių

Gegužės 11 dieną, šeštadienį, į Zapyškį dviračiais, automobiliais ir laivais plūs tūkstančiai Kauno ir Kauno rajono gyventojų. Čia jau keturioliktą kartą dangų spalvins šimtai aitvarų, vyks dirbtuvės, varžybos, apdovanojimai ir pirmą kartą skambės grupės „The Roop“ muzika. Pasirodymas Aitvarų festivalyje „Tarp žemės ir dangaus“ paženklins vokalisto Vaidoto Valiukevičiaus ambasadorystės „Kaunas ir Kauno rajonas – Europos kultūros sostinė 2022“ pradžią.   
„The Roop“ vokalistas Vaidotas Valiukevičius
„The Roop“ vokalistas Vaidotas Valiukevičius / Dainiaus Putino nuotr.

Beveik penkerius metus gyvuojančios grupės „The Roop“, ypatingai didelių žiūrovų simpatijų ir palaikymo sulaukusios Eurovizijos atrankose, lyderis V.Valiukevičius užaugo Kauno rajone, Akademijos miestelyje, kuris, kaip sako pašnekovas, niekada nesensta dėl gausiai jame gyvenančių studentų.

Daugiau progų sugrįžti

Čia užaugęs, muzikos mokyklą, „Sniego gniūžtės“ ir „Ateitininkų“ organizacijas lankęs V. Valiukevičius Kauną paliko dėl režisūros studijų. Dabar, prisijungus prie „Kaunas 2022“ ambasadorių tinklo, atlikėjas tikisi, kad atsiras daugiau progų sugrįžti į Kauną ir Kauno rajoną.

Šiandien dainininkas džiaugiasi stipriai pagerėjusi Kauno įvaizdžiu. „Matau, kaip Kaunas ir Kauno rajonas auga, laisvėja, keičiasi į gerąją pusę. Čia gyvenančio jaunimo tarpe taip pat pastebiu mažiau susivaržymo, jie gali laisviau išreikšti save: pradedant nuo pažiūrų, baigiant išvaizda. Vaikščiodamas Kauno gatvėmis iš tiesų jaučiu Vakarų Europos pulsą“, ­– pastebi „The Roop“ lyderis.

Matau, kaip Kaunas ir Kauno rajonas auga, laisvėja, keičiasi į gerąją pusę.

Pašnekovas atkreipia dėmesį, kad gyvename ypatingoje vietoje – Lietuva yra geografinis Europos, o Kaunas – Lietuvos centras.

„Šis miestas turi viską, kad galėtų būti viena geriausių visų laikų Europos kultūros sostinių, – neabejoja V. Valiukevičius. – Tiek Kaune, tiek Kauno rajone turime daug erdvių, kuriose gali vykti įvairūs pasirodymai, performansai, koncertai. Suvažiuoti į Kauną nesunkiai galima ir iš tolimiausių kampelių.“

Skambės naujausi kūriniai

Tiek su grupe koncertuojantis, tiek solinius pasirodymus rengiantis V. Valiukevičius savo atliekama muzika kviečia klausytojus nustoti skubėti, pajusti dabartį įtemptame gyvenimo ritme, nebegalvoti, kas buvo ar kas bus ateityje, o tiesiog pabūti čia ir dabar.

Paklausus, koks yra jo ir „The Roop“ muzikos klausytojas, ilgai nesvarstęs V. Valiukevičius atsako, jog tai žmogus, kuriam muzika nėra tik fonas, kuris gyvenime turi klausimų ir ieško atsakymų. „Mano noras, jog koncertas būtų instrumentu žmonėms pajusti save, pajusti gyvenimą“, – sako atlikėjas.

Gegužės 11 d. 14 val. prie senosios Zapyškio bažnyčios, danguje nardant aitvarams, susirinkusieji galės išgirsti tokias „The Roop“ dainas, kaip „Be mine“, „Silly me“, „Hello“, „Yes, I do“ ir kitas. Koncerte taip pat skambės naujausias grupės kūrinys „Dance with your hands“.

„Mūsų muzika – nei tranki, nei melancholiška. Kartu su grupe šeštadienį palaikysime pakilią ir pozityvią Aitvarų festivalio nuotaiką“, – su šypsena sako „The Roop“ lyderis, pridėdamas, jog savo kasdienybėje taip pat stengiasi nei lėkti, nei stovėti vietoje, spėdamas pasižvalgyti į šonus, kas vyksta aplinkui.

Muzika nėra tik fonas

Socialinių temų savo muzikoje ir vaizdo klipuose nevengiančios grupės „The Roop“ nariai mano, kad kūryba turi skatinti klausytojų mąstymą, kelti klausimus ir žmogui sukurti vienokią ar kitokią emociją. „Kūryba neturėtų būti kaip greitas maistas, kurį suvalgius, skonis labai greitai išgaruoja. Noriu, kad muzika ugdytų, kad jos skambesys su klausytoju pasiliktų kuo ilgiau“, – atviravo pašnekovas.

V.Valiukevičius pažymi, kad muzikos turi klausytis atsisėdęs ir susikaupęs. „Kai buvau mažas, tėtis mane išmokė iš tiesų klausytis muzikos. Jis padėdavo kėdę tarp dviejų didelių kolonėlių, kad gerai girdėčiau stereo, ir leisdavo klausytis, kaip sklinda garsai. Net ir dabar, nuo vaikystės laikų praėjus nemažai metų, jeigu muzika man tampa fonu, aš tiesiog ją išjungiu“, – pasakoja atlikėjas.

Martyno Plepio nuotr. /Savaitgalį Zapyškyje vyks aitvarų festivalis.
Martyno Plepio nuotr. /Savaitgalį Zapyškyje vyks aitvarų festivalis.

Užaugęs su popkaraliaus Michael Jackson muzika, dabar V. Valiukevičius dažniausiai klausosi tylos: „Jeigu atvirai, nesu melomanas. Užuot sekęs naujausius muzikos topus, mėgstu klausytis gamtos, miesto ir aplinkos garsų.“

Pasak naujojo „Kaunas 2022“ ambasadoriaus, muzikos tol nepastebime ir neįvertiname, kol jos netenkame. Jeigu nors vienai dienai eliminuotume muziką iš visų prekybos centrų, radijo stočių, televizijos, reklamų, netektume daug emocijų ir net komforto.

V.Valiukevičius akcentuoja, kad muzika yra ne tik labai svarbi kultūros dalis, bet ir reikšmingas įrankis įvairiems visuomenėje vykstantiems procesams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius