Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 06 17

10 geriausių studijos „Pixar“ animacinių filmų

Kadaise animaciją buvo galima išskirti į du laikotarpius: prieš ir po „Disney“. Tačiau viskas pasikeitė, kai 1995 m. pasirodė „Žaislų istorija“. Tai buvo studijos „Pixar“ debiutas didžiajame ekrane. Dabar studija yra sukūrusi 17 filmų, o šią vasarą kino teatruose pasirodys ir trečioji filmo „Ratai“ dalis. Šia proga dalinamės tinklapio „Rotten Tomatoes“ sudarytu geriausių studijos „Pixar“ filmų dešimtuku.
Kadras iš filmo „Žaislų istorija“
Kadras iš filmo „Žaislų istorija“

1. „Žaislų istorija“ / Toy Story (1995)

Šis filmas žymi naują animacijos istorijos epochą – prieš ir po „Pixar“ bei dabar jau klasika tapusios „Žaislų istorijos“. Turbūt retas kuris nėra girdėjęs apie kaubojų Vudį (Woody) ir kosmonautą Bazą Šviesmetį (Buzz Lightyear). Apie tai, kaip jie pirmą kartą susitiko jų savininko Andy kambaryje ir varžėsi, kuris yra geriausias žaislas. Net ir praėjus daugiau kaip 20-mečiui, šis filmas atrodo taip pat gerai.

VIDEO: Toy Story - Official Trailer #1 [1995]

2. „Šiukšlių princo istorija“ / WALL-E (2008)

Sunku įsivaizduoti kurią kitą studiją pritraukiant vasaros auditorijas filmu apie vienišą šiukšles renkantį robotą postapokaliptiniame pasaulyje. Be to, tokiu filmu, kurio pirmoji pusė praeina beveik be dialogų. Vis dėlto tai buvo vienas geriausiai įvertintų „Pixar“ filmų, o daugelio laikomas ir geriausiu 2008-ųjų filmu.

VIDEO: „WALL-E: Šiukšlių princo istorija“ (angl. Wall•e​, 2008)

3. „Nerealieji“ / The Incredibles (2004)

Kai kurių „Pixar“ filmų scenarijai kilo iš itin originalių idėjų. Kaip ir ši – kas nutinka, kai superherojaus kostiumas per anksti iškeičiamas į virtuvinę prijuostę? Politikams uždraudus supergaliomis kovoti prieš nusikalstamumą, ponas Nerealusis dabar kenčia darbą draudimo kompanijoje, o kovoti prieš nusikaltėlius ištykina slapčia. Aišku, paslaptimi tai ilgam nelieka.

VIDEO: The Incredibles (2004) Trailer

4. „Aukštyn“ / Up (2009)

Filmas „Aukštyn“ iš pažiūros atrodo gan komiškai: irzlus senas vyras pabėga nuo visuomenės, balionais nuskraidindamas visą namą. Vis dėlto pakeliui jis sutinka erzinančiai optimistišką pakeleivį, tad iš gailesčio jie keliauja kartu. Tačiau labai greitai šis filmas paliečia be galo rimtas temas, tokias kaip mirtis, gailestis, senatvė ir draugystė.

Filmą „Aukštyn“ galite pažiūrėti išmaniojoje „Telia“ televizijoje.

VIDEO: UP Official Movie Trailer #3

5. „Monstrų biuras“ / Monsters, Inc. (2001)

Šio filmo pasaulyje vaikų riksmai yra Monstropolio miesto energijos šaltinis. Norint užtikrinti energijos tiekimą, monstrams tai yra pilno etato darbas. Aišku, kaip ir žmonės, jie turi savų problemų ir kartais daro klaidų – pavyzdžiui, pro juos į monstrų ofisą prasprūsta vaikas.

Pagrindiniai filmo veikėjai Mike ir Sully baiminasi ne tik atleidimo – visi monstrai mano, kad vaikai yra toksiški. Tačiau netrukus paaiškėja, kad jie klydo ne tik dėl to, bet ir dėl energijos šaltinio efektyvumo. Šis filmas siunčia subtilią žinutę apie žmonijos priklausomybę nuo naftos.

VIDEO: Monsters Inc. Trailer

6. „Žuviukas Nemo“ / Finding Nemo (2003)

„Žuviuko Nemo“ scenarijus atrodo labiau tinkamas vaidybiniam trileriui – vienišas tėvas kartu su atminties sutrikimą turinčia drauge leidžiasi ieškoti pagrobto sūnaus. Tačiau „Pixar“ šią istoriją nukelia į vandenyno gelmes ir supažindina su spalvinga jos gyvūnija. Veiksmo ir humoro šiame filme tikrai netrūksta, tačiau yra ir svarbus moralas – kaip svarbu leisti vaikams patiems atrasti savo individualumą.

VIDEO: Finding Nemo 3D Official Trailer #1 (2012) Pixar Movie HD

7. „Žaislų istorija 3“ / Toy Story 3 (2010)

Dauguma filmų ties trečia dalimi išsikvepia („Krikštatėvis“, „Kietas riešutėlis“ ir t.t.). Tačiau „Pixar“ net ir praėjus 15-kai metų sugeba istoriją pasukti nauju ir įdomiu kampu. Trečioji „Žaislų istorijos“ dalis kalba apie visų patirtą, įdomų ir emociškai sudėtingą laikotarpį, kai iš vaiko tampama suaugusiuoju. Aišku, šis filmas nėra vien tik drama, bet kartu ir nuotykių kupina pabėgimo istorija. Penkios „Oskarų“ nominacijos ir du laimėjimai kalba patys už save.

VIDEO: Toy Story 3 Official Trailer [HD]

8. „Išvirkščias pasaulis“ / Inside Out (2015)

Viena didžiausių studijos „Pixar“ stirpybių – gebėjimas apjungti jaudinančius vaizdus ir nuoširdžias emocijas. Tokia ir yra pagrindinė šio filmo misija. Kraustymasis iš vieną į kito atveria galimybę nuotykiui, kuris daugiausia vyksta mergaitės vaizduotėje. Galbūt daugumai mūsų neteko persikelti į kitą miestą būnant 11-kos, tačiau emociją puikiai galime įsivaizduoti. Be to, kai kurios scenos tikrai prajuokins kiekvieną, kuris pamena savo paauglystę.

VIDEO: Inside Out Official Trailer #2 (2015) - Disney Pixar Movie HD

9. „Žaislų istorija 2“ / Toy Story 2 (1999)

Prisimenant kokia sėkminga buvo pirmoji „Žaislų istorijos“ dalis, nieko keista, kad ši susilaukė mažiau dėmesio. Tačiau negali sakyti, jog tai buvo nesėkmingas filmas. Antroji dalis yra viskas, ko gali norėti iš tęsinio: atsiskleidžiantis veikėjų daugiasluoksniškumas, naujas įdomus nuotykis, keliantis kitas problemas, ir tie patys veikėjai, kuriuos publika pamilo. Tiek kritikai, tiek žiūrovai sutaria, kad tai labai geras filmas.

VIDEO: Toy Story 2 - Official Trailer #2 [1999]

10. „La troškinys“ / Ratatouille (2007)

Šis filmas kėlė daug abejonių: nuo ne itin patrauklios pagrindiniam vaidmeniui žiurkės iki to, kad kūrybos procesui įpusėjus, „Pixar“ nusprendė keisti režisierių. Vis dėlto, 2007-ųjų vasarą pasiekęs kino teatrus „La troškinys“ sulaukė puikių įvertinimų už nepaprastai spalvingą ir, kitaip nepasakysi, skanią istoriją.

Filmą „La troškinys“ galite pažiūrėti išmaniojoje „Telia“ televizijoje.

VIDEO: RATATOUILLE - OFFICIAL Disney Pixar Blu-ray DVD Trailer

Filmai nepatekę į dešimtuką eilės tvarka:

11. „Iš vabalų gyvenimo“ / A Bug's Life (1998)

12. „Ratai“ / CARS (2006)

13. „Žuvytė Dorė“ / Finding Dory (2016)

14. Monstrų universitetas / Monsters University (2013)

15. „Karališka Drąsa“ / Brave (2012)

16. „Gerasis dinozauras“ / The Good Dinosaur (2015)

17. „Ratai 2“ / Cars 2 (2011)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius