Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 06 12

10 įkvepiančių filmų apie keliones

Retas kuris iš tiesų nemėgsta keliauti. Taip, nemažai žmonių yra linkę privengti kalbos barjero, kultūrinių skirtumų ir kelionėje neišvengiamai kylančių iššūkių. Tačiau atradimo džiaugsmas yra būtent tai, kas daugelį priverčia leistis tūkstančius kilometrų, nepaisant kylančių sunkumų. Kelionių sezonui dar tik prasidedant, siūlome dešimt filmų, padėsiančių rasti įkvėpimo nepamirštamai kelionei.
Kadras iš filmo „Laukinė“
Kadras iš filmo „Laukinė“

1. „Vidurnaktis Paryžiuje“ / Midnight in Paris (2011)

Paryžiuje nufilmuota daugybė filmų, tačiau retas jų įstengia atskleisti šį miestą taip, kaip Woody Alleno „Vidurnaktis Paryžiuje“. Šis filmas parodo šiuolaikinio Paryžiaus didybę su visais traukos objektais, tokiais kaip Eifelio bokštas, Triumfo arka ir šimtai gatvės kavinių. Tačiau naktimis istorija nukelia į bohemiškus 1920-ųjų laikus, kai miestą lankė tokie menininkai, kaip P.Picasso, S.Dalí, E.Hemingwayus ir F. Scottas Fitzgeraldas.

VIDEO: Filmo „Vidurnaktis Paryžiuje“ anonsas

2. „Volterio Mičio slaptas gyvenimas“ / The Secret Life of Walter Mitty (2013)

Šis filmas yra tarsi priminimas, kad gyvenimas yra nuotykis, kuris prasideda tik tada, kai paliekame komforto zoną. Tiesa, dažnai iš jos išeiti tenka privertus aplinkybėms, kaip nutiko ir filmo herojui, tačiau galiausiai tai virsta supratimu, kad žmogaus galimybės yra beribės – tereikia šiek tiek ryžto. Nenuostabu, kad po šio filmo su pasakiškais Šiaurės vaizdais turizmas į Islandiją suaktyvėjo kaip niekad.

VIDEO: Filmas „The Secret Life of Walter Mitty“

3. „Pasiklydę vertime“ / Lost in Translation (2003)

Šis filmas yra pagrįstai laikomas šedevru dėl daugelio aspektų, o prie viso to dar ir nukelia į pačią Tokijo širdį. Abu pagrindiniai veikėjai kenčia dėl to paties – savo pačių susikurtų apribojimų. Tai juos suartina ir paskatina ištrūkti paklaidžioti po miesto centrą. Tokijas yra vienas iš tų miestų, kuris užburia savo energija, garsais, šviesomis ir kvapais. Tačiau tuo pačiu tai yra miestas, kuris nė akimirkai neleidžia pasijusti jame savu.

VIDEO: Lost in Translation Official Trailer #1 - Bill Murray Movie (2003) HD

4. „Atgal į gamtą“ / Into the Wild (2007)

Tai tikra istorija apie Christopherį McCandless‘ą – puikų moksleivį ir atletą, kuris baigęs mokyklą, atiduoda visas santaupas labdarai ir leidžiasi į žygį po laukinę Aliaską. Kelionėje jis sutinka daugybę keistų ir įdomių žmonių, kurie jo gyvenimui suteikia visai kitokią prasmę. Šiame filme pamatysite įspūdingų ir labai kontrastingų Jungtinių Amerikos Valstijų vaizdų: Aliaskos, Kalifornijos, Oregono, Vašingtono, Džordžijos, Arizonos, Nevados ir Pietų Dakotos.

VIDEO: Filmas „Into The Wild“

5. „Reikalai Briugėje“ / In Bruges (2008)

Kuo labiau šio filmo veikėjas Ray‘us bando įtikinti kaip labai jis nekenčia Briugės, tuo šio miesto vaizdai ima atrodyti įspūdingesni. Jis nekentė plaukimo gondola, miesto panoramos, atsiveriančios iš laikrodžio bokšto, sėdėjimo viduramžių laikų aikštėje ir net baro, kuriame gėrė alų. Tačiau šie dalykai yra kaip tik tai, dėl ko daugelis nori aplankyti šį laike įstrigusį Belgijos miestą. Absurdiškas ir, atrodytų, visiškai Briugės charakteriui netinkantis scenarijus, šį norą tik sustiprina.

VIDEO: In Bruges Official Trailer #1 - Ralph Fiennes Movie (2008) HD

6. „Prieš pakratant kojas“ / The Bucket List (2007)

Angliškasis bucket list reiškia sąrašą dalykų, kuriuos žmogus nori nuveikti per gyvenimą. Nors ši frazė pastaraisiais metais tapo kiek nuvalkiota, jos prasmė nesensta: gyvenime reikia turėti svajonių ir noro jas įgyvendinti. Juk gyvenimas prabėga greitai, o jei jo pabaigoje liks tik gailestis, nuo to geriau nebus nei mums, nei artimiesiems. Todėl ir pravartu nieko nelaukus pasidaryti sąrašą ir pradėti dėlioti varneles ties išpildytais norais.

VIDEO: The Bucket List Official Trailer #1 - (2007) HD

7. „Kelyje su Dardžylingu“ / The Darjeeling Limited (2007)

Indija, kaip dvasingumo paieškų vieta, jau yra tapusi kliše. Turbūt nieko keisto, kad filmo herojus Francis, kartu su dviem broliais leidžiasi į kelionę traukiniu būtent po šią šalį.

Kiekvienas iš brolių turi savų rūpesčių: Jackas negali atsigauti po išsiskyrimo su mergina, Pete‘as nežino, ar bus geras tėvas, o Francis nori susitikti su Himalajuose gyvenančia motina. Be to, visi trys gedi neseniai mirusio tėvo. O dabar įsivaizduokite, kaip toks scenarijus atrodo režisuotas Weso Andersono – sodrios spalvos, 60-ųjų muzika ir kas žingsnį lydintis absurdas. Pažiūrėjus gali kilti noras pasidairyti artimiausių skrydžių į Indiją.

VIDEO: The Official Trailer for The Darjeeling Limited

8. „Laukinė“ / Wild (2014)

Kelionės nėra skirtos vien tam, kad pamatytume pasaulį ir pažintume kitų kultūrų žmones. Geriausios išvykos yra tos, kurios padeda užgydyti dvasines žaizdas bei įvertinti savo padėtį iš platesnės perspektyvos, o tam kartais net nebūtina išvykti iš šalies. „Laukinė“ yra tikra istorija apie nepatyrusią žygeivę, kuri mirus motinai ir žlugus santuokai viena leidžiasi į žygį Ramiojo vandenyno keterų trasa (Pacific Crest Trail). Grįžti iš tokios kelionės nė kiek nepasikeitus yra neįmanoma.

VIDEO: Filmo „Laukinė“ anonsas

9. „Everestas“ / Everest (2015)

Kai kuriuos filmus pravartu pažiūrėti ir tam, kad žinotume, kur turėtume būti atsargesni. Everestas – kiekvieno alpinisto svajonė, tačiau nemažai jų dėl šios svajonės ant šio kalno paliko ir gyvybes. Šiame filme pasakojama istorija nutiko 1996-aisiais, kuomet dvi alpinistų grupės pateko į pūgą, nusinešusią aštuonių žmonių gyvybes. Tai po šiai dienai laikoma viena didžiausių katastrofų alpinizmo istorijoje.

VIDEO: Filmas „Everestas“

10. „Pėdsakai“ / Tracks (2013)

Dar viena tikrais faktais paremta istorija apie moterį, kuri aštuonis mėnesius kartu su šunimi ir keturiais kupranugariais keliauja po Australijos dykumas. Kelionėje ji ne tik išmoksta išgyvenimo gudrybių, bet sutinka ir daugybę nepaprastų žmonių. Vienas iš jų – „National Geographic“ fotografas, kuris ir pasidalina jos istorija su pasauliu.

VIDEO: Filmas „Tracks“ (2013)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius